Vad är en Transverter?

Transverter är en enhet som ger dubbla funktioner när det gäller behandling av radiofrekvenser. Huvudsak kombinerar Transverter funktionerna hos en UPCONVERTER och en downconverter i en enkel enhet. Transverters arbeta hand i hand med transceivers för att hantera olika sändning och mottagning frekvenser som används för kommunikation. En av de vanligaste tillämpningarna av Transverter är med amatörradio. Införandet av Transverter gör det möjligt för radion att bredda sitt sortiment utöver HF och VHF intervall att enheterna är normalt tillverkade för att ta emot. Tillägget av Transverter i hur amatörradiotjänster låta enheten även ta emot vad som är känt som ett mellanliggande frekvens, vilket anses vara ett större urval än vad som omfattas av HF och VHF-banden. I vissa fall kan Transverter vara rustade för att inkludera automatisk växling som möjliggör enkel överföring och mottagning, även om det är vanligare att denna typ av övergång att kräva manuell inblandning. Egentligen kan denna typ av manuell växling ibland vara att föredra, till exempel när förstärkare som används under operationen.

Den Transverter installeras oftast radion torn eller annan struktur som används som stöd mekanism för antenn som är ansluten till radion. Väljer att installera Transverter så nära antennen som möjligt serverar en mycket grundläggande syfte. Om Transverter är i närheten av antennen, kommer detta att bidra till att minska mängden signal förlust som kan ha erfarenhet av kraftledningen.

En annan vanlig användning av Transverter är att skapa situationer där transceivern frekvensen är högre än Transverter frekvens. Detta möjliggör maximal effektivitet i användningen av låga frekvensband som används av radioamatörer entusiaster. På flera platser runt om i världen, experimentella stationer med amatörradio för sina sändningar använda samma tillvägagångssätt. En Transverter kan också vara ett utmärkt komplement till amatörradioutrustning för användning i avlägsna områden där en punkt till en kommunikation med andra medel är varken svårt eller inte praktiskt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.