Vad är en Microtubule?

mikrotubuli är intracellulära strukturer som är formade som långa cylindrar eller rör. Allmänhet kommer en Microtubule vara mellan tjugo och tjugofem nanometer i diameter, och kan påverkas genom införandet av olika mediciner. Den Microtubule utnyttjas av eukaryota celler för att reglera utformningen och kontroll av cell rörlighet i organismen.

I själva strukturen, är en Microtubule huvudsakligen bestående av tubulin, ett naturligt tillverkade protein. Från ett utseende, kommer en Microtubule visas som en lång och styv enhet som är rund i byggandet. Väggarna i Microtubule är vanligtvis mycket tålig och lite stel i komposition. Tillsammans med att spela en viktig roll för tillväxten och form av celler, rören också bidra i processen för celldelning och motilitet. En typisk för Microtubule är att den faktiska storleken på röret kommer att variera beroende på behovet av funktionen. När cellerna är i behov av ytterligare material till stöd i celldelning eller motilitet, kommer Microtubule expandera och påbörja processen att tillverka de nödvändiga materialet. När jobbet är klar kommer Microtubule krympa något i storlek och går in i ett semi vilande tillstånd, tills reaktiveras av cellen för extra arbete. Den Microtubule kan krympa och expandera flera gånger under livet i cellen, utan uppenbarligen minskar effektivitet över tiden.

Anses vara en av de viktigaste beståndsdelarna i cellen cytoskelettet, den Microtubule stöd i nästan alla typer av celler funktion. Sådana viktiga uppgifter som vesikulär transport, cytokines, och mitos vidta alla rum med funktion Microtubule. Även om mycket är förstås om fungerande Microtubule, finns det fortfarande många mysterier om hur röret är aktiverad, t. ex. vad som orsakar det att krympa efter utförandet av en uppgift, och vad som utlöser Microtubule att öka igen när det behövs av cellen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.