Vad är en Microbicide?

en mikrobicid är en av en rad ämnen som har förmågan att döda eller försvaga mikroorganismer, däribland virus, bakterier eller svampar. De största grupperna av mikrobicider är bakterier, svamp och virus mikrobicider. Bakterier i sin tur kan delas in i desinfektionsmedel, som används på döda ting, antiseptiska, används utvändigt på människor och djur, och antibiotika, som vanligtvis arbetar internt.

Termen mikrobicid är ofta används för att hänvisa specifikt till aktuella mikrobicider utformad för att förebygga olika sexuellt överförbara sjukdomar. Dessa mikrobicider är oftast ämnen som kan användas internt i slidan eller ändtarmen i form av geléer, krämer, stolpiller, eller douches. De kan också ta formen av en svamp eller annan enhet som sätts in i slidan eller ändtarmen, och som frigör microbicidal substansen långsamt under en tidsperiod. Sådana mikrobicider kan vara utformad som den primära skyddar mot sjukdom, eller som en ytterligare form av skydd vid en kondom skulle läcka eller lossna under samlag. Det finns ett antal olika mekanismer genom vilka mikrobicider kan döda eller skada mikroorganismer. Vissa typer av mikrobicider störa den yttre cellmembranen hos bakterier och virus. Cellmembranen är uppbyggda av lipider, och om membranet är skadad då vatten kan söka in i cellen av mikroorganismen och döda den. Dessa typer av mikrobicider kallas rengöringsmedel mikrobicider, eller ytaktiva ämnen, och har nackdelen att de ofta skada friska celler samt mikroorganismer de är avsedda att skydda mot. Det finns ett antal andra mikrobicider mekanismer, en av dessa är åtgärden att ändra pH-värdet i den mottagande miljön, oftast den kvinnliga slidan, att göra den mer alkalisk, och därmed göra det till en mer fientlig omgivning för mikroorganismer. Vissa mikrobicider, kallas replikering hämmare, hindra virus från att fortplanta sig. Andra, så kallade post-hämmare eller hämmare fusion, stoppa virus och bakterier från att fastna i mänskliga celler som de försöker attackera.

Microbicide utveckling ofta innebär forskning skapa ämnen som kombinerar två eller flera olika anti-mikrobiella åtgärder i en enda läkemedel. Forskning om microbicidal åtgärder är av stort intresse för forskare som studerar humant immunbristvirus (HIV). Mikrobicid studier tyder på att även om en mikrobicid kan minska hiv-smitta genom en blygsam andel om ämnet användes i stor utsträckning, då ett stort antal nya hiv-infektioner kan förebyggas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.