Vad är en Kosmonauten?

Kosmonaut är den sovjetiska /ryska termen för astronauten. Den strängaste definitionen av heller, eftersom orden är synonyma, är en person som utbildats av en rymdfärd program att tjänstgöra i en rymdfarkost. Den kosmonauten kan ta ett antal roller i rymden slagsmål. De kan betinga ett uppdrag, flyger rymdfarkosten, eller fungera som besättningsman. Med tillväxten av rymdturismen, åtskillnad mellan kosmonaut och utrymme turister ofta måste göras. Folk bara flyger på en shuttle uppdrag, som är där bara för att resa, anses inte astronauter och kosmonauter.

Anledningen amerikanerna är så förtrogen med begreppet kosmonauten är på grund av den sovjetiska /USA Space Race, en insats i de båda länderna under det kalla kriget att bli den första att utforska rymden, landa på månen, och göra nya upptäckter om rymdfärder. Inledningsvis sovjetiska Programmet tog en tidig ledning. Kosmonauten Yuri Gagarin blev den första människan i omloppsbana runt jorden och nå rymden 1961. Samma år gjorde Sovjetunionen annan tidig seger när kosmonauten German Titov spenderat mer än en dag i rymden.

amerikanska astronauter, åtminstone ur amerikanskt perspektiv, "vann" loppet genom att vara den första att landa på och gå på månen. Men många anser att tidiga sovjetiska segrar vara lika viktiga. Till exempel 1963, Valentina Tereshkova, var den första kvinnan i rymden. USA vill inte skicka en kvinna i rymden, Sally Ride, förrän 20 år senare 1983. De tidiga sovjetiska rymdprogrammet präglades av en stor mängd hemlighetsmakeri, inklusive mörklägga när människor dödades eller skadade. De var mer hänsynslösa, och några av kosmonauterna betraktades som mer eller mindre avvaras. Seger i rymden och mot USA var stark motivation, men den medförde också både USA och Sovjetunionen att vara mycket hemligt i sin verksamhet. som i slutet av det kalla kriget grydde, det inleddes en ny era som var betydligt mer samarbetsvillig. För första gången arbetade USA och Sovjetunionen tillsammans, delade åtminstone viss information, och även planerade gemensamma uppdrag. Utforska rymden, antingen kosmonaut och astronaut, och förstå mekanismen för rymdfärder tillåts för båda länderna att gynnas avsevärt. p

Spekulationer om tidiga misslyckanden på den del av den amerikanska svarade i stort sett när president Gorbatjov hemligstämplade mycket av den information om de sovjetiska programmet. För första gången lärde världen de döda kosmonauterna som inte riktigt varit känd, och om olyckor. I det kommunistiska Ryssland, att ta emot dessa nederlag skulle ha varit detsamma som ett medgivande av fel i rymdkapplöpningen.

Precis som amerikanska astronauter, tidigare och nuvarande kosmonauter är intelligenta, extremt modig och begåvad. Den moderna kosmonauten tenderar att vara associerad med antingen den ryska federala rymdorganisationen eller rymdstyrelsen Ukraina. Tonvikten i rymdfärder beror på att lära mer, dela denna information och förhoppningsvis gynnar liv och karriärer framtida kosmonauter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.