Vad är en Gatling Gun?

Gatling Gun, som utvecklats av Richard Gatling 1862, var en tidig typ av kulspruta. Det integrerade flera tunnor som kan roteras, hålla upp en kontinuerlig ström av eld. Med viss förfining, var utformningen av Gatling Gun kan skjuta 3000 skott per minut, en imponerande prestation. Mer sofistikerade kulsprutor utvecklades på 1880-talet, och Gatling Gun ersattes till stor del på fältet med mindre klumpiga modeller. Däremot är det flera tunna designen fortfarande används på luftvärns-vapen, och på fordon monterade artilleri. Innan utvecklingen av slutna patroner kunde Gatling Gun inte har existerat. I mitten av 1800-talet började vapentillverkare att kombinera kulor och krut i en prydlig patron, som var mycket enklare och mindre rörigt att läsa. Tidigare hade soldater att ladda krut och sedan kulor, en mödosam process som tog upp dyrbar tid på slagfältet.

Gatling uppfinning drog fördel av detta framsteg med eldvapen teknik. Han konstruerade en mycket stor del av fältartilleriet som var avsedd att rullas runt på hjul. En central hub användes för att montera flera Gun fat. Eftersom tunnor av Gatling Gun var roterat, sköt de, vilket driver ut patronhylsa och tillåta en ny patron att släppa i från ett allvar matas Hopper. Den Gatling Gun handvevade, vilket gör att soldaten att kontrollera graden av brand.

Flera historiker har menat att Gatling utvecklade vapen att kriga så fruktansvärt att nationer skulle finna andra sätt att lösa sina problem. Gatling själv, dock tydligt kände annars. I ett brev till USA marknadsföring av Gatling Gun under inbördeskriget, påpekade Gatling att vapnet skulle vara mycket effektiva mot fienden. Gatling var en frustrerad uppfinnare, som ofta bara missade möjligheten att patentet produkter. Bössan stod för en betydande källa till potentiella intäkter.

Den mekaniserade bränningsprocessen sådde fröet till tanken på en sann kulspruta i medvetandet hos andra uppfinnare. Lättare och mer pålitlig maskingevär togs fram, men flera tunna designen fortfarande hade fördelar. En enda barreled kulspruta kan överhettas och misslyckas. Flera tunnor, liksom de i en Gatling Gun, tillåta en soldat att skjuta ett stort antal punkter utan överhettning tunnan, hålla upp en kontinuerlig och jämn eldhastighet. Designen antogs för flygplan monterade vapen i det tjugonde århundradet, även om dessa vapen är försänkt med elmotorer, snarare än för hand. Dessa moderna Gatling Guns benämns Vulcans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.