Vad är en Bathyscape?

En bathyscape är i grunden ett BATYSFÄR-en tjock bepansrade metall sfär för dykning-fastskruvade i botten av en flottör, eller en buoying anordning som används för att ändra djup. Den bathyscape används för att undersöka det djupa havet. Den mest kända är bathyscape Trieste , som nådde den djupaste punkten på jordytan, det Challengerdjupet i Marianergraven, som har två passagerare, Jacques Piccard och Lt Don Walsh. Så få bathyscapes har byggts att begreppet oftast förknippas särskilt med Trieste .

Den bathyscape började med byggandet av den första BATYSFÄR, utarbetade av Otis Barton 1928. Första BATYSFÄR var ihålig, med väggar av en tum tjock (2,54 cm) gjutstål, 4,75 m (1,5 m) i diameter. Smält kvarts, som den starkaste transparent material tillgängligt på den punkten, har använts för fönstren. Istället för att vara självgående gillar , denna tidiga BATYSFÄR sänktes i djupet på en tjuder. Syrgas gavs via en trycksatt kapsel på utsidan av området och koldioxid avlägsnas genom elektriska fläktar som cirkulerar luften över kokkärl med soda lime.

Den bathyscape var en förbättring på BATYSFÄR, utarbetats av schweizisk fysiker, uppfinnare och upptäcktsresande Auguste Piccard. Ursprungligen intresserade av att bygga atmosfäriska ballonger, insåg Piccard att en ändring av vissa av dessa begrepp skulle möjliggöra byggandet av en farkost som kunde dyka ner i djupa havet. Efter omfattande trial-and-error från mitten av 30-talet till mitten av 50-talet uppfann Piccard en bathyscape lämplig för användning av den franska flottan, som använde den för att skicka en man säkert ner till 4. 176 m (13. 700 ft). Detta är mycket imponerande, och även den starkaste moderna kärnvapen subs är kär djup på 730 meter (2. 400 fot).

Flottören del av en bathyscape är fylld med bensin, vilket är nästan inkompressibel. Som bathyscape ned, sker en urladdning bensin och ersätta den med vatten, minskar bärigheten på farkosten. Hinkar av järn sköt hålls inne i båten via elektromagneter. När båten når botten är detta skott ut till bestiga. Detta är ett säkert system-även om strömavbrott, skottet släpps ändå, så ingen är instängd på botten av havet.

Termen Batyskaf gjordes med hjälp av de grekiska orden bathys ( "djup") och skaphos ( "skepp"). Eftersom Trieste pensionerad, mest djuphavsfiske undervattensfarkoster har robotic bara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.