Vad är Svavelsyra?

Svavelsyra är en oljig, färglös vätska utan lukt. Det är en nyckelkomponent i batterier, avloppsrening, malmproduktion och gödningsmedel skapande. Sextiofem procent av alla gödselmedel som finns på marknaden idag skapas av en kombination av svavelsyra och andra kemikalier. Det skapas av oorganiska material genom en process som använder en speciell typ av kemisk reaktion. Mer än 40 miljoner ton svavelsyra produceras årligen i USA ensam.

Svavelsyra upptäcktes i den 8: e talet av en alkemist vid namn Jabir ibn Hayyan. När svavelföreningar bränns, svaveldioxid gasen är kvar. När svaveldioxid gasen värms till 450 grader, blir kombinationen till svavel trioxide. Jabir ibn Hayyan blandat svavel trioxide med vatten för att skapa svavelsyra. Ett århundrade senare, fortsatte Zakariya Ibn al-Razi, en persisk läkare och alkemist, studera syra och upptäckte att det hade förmågan att förstöra järn och koppar oxid. kan en rad ämnen blandas med svavelsyra i syfte att skapa nya produkter. Svavel kan blandas med olika former av aluminium för att skapa aluminium sulfater. När aluminium sulfater blandas med trämassa, fibrerna Bond tillsammans och skapa papper. Aluminium sulfater blandas med dioxiderna skapa en blandning som tar föroreningar ur vattnet. Dessa aluminium dioxiderna vanligen används vid reningsverk.

Cyclohexanoneoxime och svavelsyra kombinera göra caprolactum. Caprolactum används för att göra nylon. Saltsyra är en annan skapelse från svavelsyra som ofta används i världen idag. Dessutom är sodiums och svavel-syror kombineras för att hjälpa förfina olja för att skapa bensin.

På grund av syra s instabila egenskaper, är det viktigt för dem som kombinerar svavelsyra syra med vatten för att lägga till den i vattnet och inte tvärtom. Om vatten hälls i svavelsyra, en flyktig explosion av kokande vatten kan skapas. Även svavelsyra är inte brandfarlig, kan det skapa vätgas, som är lättflyktiga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.