Vad är Nematoder?

Nematoder, också känd som rundmaskar, är en av 37 levande djur phyla, och en av de många och skiftande. Över 80. 000 arter har sitt namn av vetenskap, och genom tal, nematoder är en av de mest talrika djur som finns. Nematoder finns i stort antal i alla terrestra, marina och miljöer sötvatten, där de är fler än alla andra djur, inklusive insekter. Man uppskattar att det finns mellan 10 18 (en quintiljoner) och 10 21 (en sextillion) nematoder i världen.

Nematoder har anpassat sig att leva i alla möjliga förutsättningar, konsumerar bakterier, svampar, protozoer, och innehållet av andra djur eller växter. Av de 80. 000 vetenskapligt namn nematodarter arter, över 18. 000 är parasiter. Forskarna tror att det totala antalet nematodarter arter får överstiga 500. 000. Olika parasit nematoder är anpassade till olika värdar, och varierar i längd därefter. Nematoder kallas "spolmask i synnerhet då finns i människans tarm, där de kan vara flera inches lång och orsaka sjukdomar. Den största spolmask hittades någonsin var 8,5 m (28 fot) lång, med 32 äggstockar, finns i tarmen av spermier valar. p

Nematoder tros utgör 90% av allt liv på havsbotten och finns i djupaste djuphavsgravarna, där trycket är 100 gånger större än vid ytan. Tre arter av nematoden finns i McMurdo Dry Valleys Antarktis, en av de tuffaste miljöer på jorden, där temperaturen når? 60 ° C (-76 ° F) på vintern och vindhastigheter överskrida 320 km /t (200 mph) , stripping bort nästan all fukt. Nematoder kan överleva i små droppar av fukt i stenar, konsumerar bakterier.

Nematoder kan vara en plåga för bönderna, orsakar miljarder dollar av skördeskador varje år. På den positiva sidan, en nematod, 1-mm lång Caenorhabditis elegans är en modell organismen i biologi, och omfattande studie av dess struktur, livscykel och genetik har varit en välsignelse för området. Varje cell i C. elegans (959 i den vuxna hermafrodit, 1031 i den vuxna manliga) har kartlagts, hela deras utveckling öde känd. Använda genetisk manipulation teknik har forskarna kunnat förlänga livslängden hos C. elegans tiodubblats, från cirka 19 dagar på sin höjd till 190 dagar. Några av dessa tekniker kan hitta framtida tillämpningar inom medicinen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.