Vad är Food Science?

Food vetenskapen är ett mycket brett forskningsfält, som omfattar studier på mat sammansättning, bearbetning, säkerhet, kost, matlagning och konsumtion. Forskare kan arbeta i en mängd olika inställningar, beroende på deras specialiteter. Majoriteten av livsmedel forskningen sker i universitetets laboratorier och institutionerna för forskning och utveckling, där experter undersöka sammansättningen av livsmedel och bestämma deras näringsvärde. Food Science experter kan också arbeta som specialister kvalitetskontroll eller utredare hälsa med regeringen. är mycket av maten vetenskap tillägnad förståelse för kemi och mikrobiologi bakom olika livsmedel. Forskare försök att bryta ner mat i sina mest grundläggande komponenter, föreningar såsom stärkelse, fett och kolhydrater. Kemister och mikrobiologer analysera struktur och kemiska funktion av dessa föreningar för att bestämma deras betydelse i livsmedel sammansättning och de effekter de kan ha på människors matsmältning. Många experter experimentera med probiotika och levande kulturer för att bättre förstå deras betydelse i skapandet av livsmedelsprodukter. Forskare studie ofta biologi och kemi bakom farliga livsmedelsburna patogener, och experimentera med olika metoder för att avlägsna skadliga bakterier och virus från livsmedel. p

Livsmedel beredning, behandling, förpackning och lagring är utforskade av mat forskare för att garantera säkerhet och förlänga deras hållbarhet. Forskare kan bedriva forskning om nya konserveringsmedel eller tekniker förpackning för att hålla maten förstörs. De kan också försöka att hantera och förvara livsmedel vid olika temperaturer för att bestämma det bästa sättet att upprätthålla säkerhet och kvalitet. Dedicated mat forskare har haft flera genombrott inom bearbetning och lagring av teknik, t. ex. pastörisering av mjölkprodukter och frystorkning varor.

Ingenjörer i livsmedelsvetenskap utforma nya och effektivare processutrustning. Dessa yrkesgrupper är ofta inriktade på att öka graden av automatisering i maskiner för att minska belastningen på arbetstagarna. Konstruktörer datorutrustning för att övervaka behandling och påvisa förekomsten av skadliga bakterier. Som automatiska maskiner blir mer populär i bearbetningsanläggningar, mat forskare vanligtvis tillbringar mer tid att tolka data från datorprogram och mindre tid åt att fysiskt manipulera mat i sin tillverkning.

Food science personal kan arbeta för myndigheter eller moderbolag inom livsmedelsindustrin för att utföra rutinmässiga hälsoundersökningar och kvalitetskontroll i bearbetningsanläggningar. Kvalitetskontroll personal ut prover av bearbetade varor och utföra olika tester för att säkerställa att de är säkra för spridning till allmänheten. Forskare kan testa kemiska sammansättningen av färdiga produkter, som sista giltighetsdatum, och utföra smaktester. Säkerheten och kvaliteten hos livsmedel som konsumenter köper är beroende av det arbete som utförs av kunniga experter livsmedelsvetenskap på alla nivåer av produktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.