Vad är Chelicerates?

Chelicerates, även kallad Subphylum Palpkäkar Chelicerata, är en stor Subphylum av fylum Arthropoda, alias leddjur, den största stammen i djurriket, med över en miljon arter som erkänts av vetenskapen. Palpkäkar Chelicerata innehåller någonstans mellan 10% och 30% av alla leddjur arter: mest för att kvalster är chelicerates, och det uppskattade antalet kvalster arter är enorm, i hundratusentals, kanske över en miljon.

Chelicerates är namngivna efter deras chelicerae, används specialiserade bihang för utfodring och manipulera mat, i stället för att tugga mandibles anställda av andra arthopod subphyla, såsom Hexapoda (vilket inkluderar insekter). Det finns fem större grupper av chelicerates: Spindeldjur (spindlar, skorpioner, kvalster, etc. ), Xiphosura (hästsko krabbor), Eurypterida (hav skorpioner), Chasmataspidida (chasmataspids), och Pycnogonida (hav spindlar). Av dessa Eurypterida och Chasmataspidida är utdöda, och Xiphosura, den Dolksvans-betraktas som en "levande fossil"-består av endast fyra arter. är det upp till kvalster och spindlar havet. Spindeldjur är en berömd, främst markbundna och oerhört skiftande grupp, som består av mer än 110. 000 beskrivna arter och uppskattningsvis sammanlagt överstiger en miljon, medan havet spindlar är en ovanlig grupp av marina chelicerates att siffror endast 1. 300 arter. Sea spindlar är oftast små, cirka 1 cm på bredden, även om några av de största djupt vatten exemplar kan vara så stor som 9 cm (3,5 tum). Det största och mest framgångsrika av chelicerates, i särklass, är spindeldjur. När du hör ordet "arachnid," spindlar omedelbart språng tankarna, och faktiskt, spindlar är de mest talrika arachnid, om bara beskrivna arter räknas. Ca 40. 000 spindel arter har identifierats, av totalt 110. 000 spindeldjur känd för vetenskapen. Det är dock troligt att en annan arachnid grupp-fästingar och kvalster-är faktiskt den mest talrika, men på grund av sin ringa storlek, har ännu inte tillräckligt klassificeras. Olika arter av kvalster kan ha några yttre skillnader, kräver jämförelser mellan DNA-sekvenser för att kontrollera olika arter. Detta omfattande projekt har bara börjat.

Andra arachnid grupper omfattar grotta spindlar (faktiskt inte spindlar), harvestmen (pappa långa ben), piska skorpioner, skorpioner, Skorpionspindlar och de små (<5 cm ) pseudoscorpions, microwhip skorpioner, huvor tickspiders, schizomids och tre utdöda grupper som bara visas en kort stund i den fossila fynd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.