Vad Apollo One?

Apollo ena var namnet på den första Apollo /Saturn planerade rymdfärden som tragiskt slutade under en övning den 27 januari 1967. Apollo var namnet på det uppdrag som följde Mercury Missions. Dessa besök gjordes ett försök att skicka bemannade rymdfarkoster att landa på månen, men Apollo Man skulle bara vara ett test uppdrag att bedöma de förväntade förmåga att Saturnus raket, och nydesignade kommandot module. Tyvärr, detta första försök till en Apollo Mission var katastrofal, och resulterade i kostade tre älskade astronauter: Virgil Grissom, Ed White och Roger Chafee.

planerades Lanseringen av Apollo En för februari 1967, och de tre astronauterna var enbart deltar i ett test som skulle avgöra förmåga Apollo One att fungera på intern effekt, en så kallad "pluggar ur" test . En plötslig brand i sittbrunnen uppslukade snabbt kommandot modul där Grissom, White och Chafee var förseglade. Astronauterna kunde inte öppna luckan, som öppnas inåt istället för utåt, och de dödades snabbt i lågorna.

Orsaken till branden i Apollo ena var ett resultat av flera saker. Först var Apollo En ren syrgas miljö, som ignorerade brandfarlig karaktär av syre. Det andra, en gnista i kommandot modulens oisolerade ledningarna var tillräckligt för att kvitta en okontrollerad brand. Det fanns också många brandfarliga ex ombord på Apollo One, inklusive kardborreband, som snabbt få elden att sprida sig. Elden spred sig så snabbt och snabbt, att astronauterna hade någon möjlighet att fly. The Apollo ena katastrofen var nedslående för många i rymdprogrammet. Vilka får mest nedslående om det är påståendet att det kunde ha förhindrats. 1961 dödades rysk kosmonaut Valentin Bondarenko i en liknande olycka. Detta doldes för allmänheten och i synnerhet från USA på grund av "ras" för att komma till månen, och eftersom Sovjet inte ville att någon skulle veta om deras misslyckanden. Vissa hävdar att hade Sovjetunionen och Förenta staterna varit bättre, kan USA har varit medvetna om de potentiella deadliness av en ren syrgas miljö som i Apollo One.

Trots förlusten av tre modiga män, användes Apollo En mycket som det varit avsett att revidera rymdfarkoster av Apollo-uppdrag på större säkerhet för astronauter. Förändringar inkluderade blandning syre med kväve, minska brandfarligt material i rymdfarkosten, korrigera över 1000 kabeldragning problem, isolering VVS och ledningar och omformande luckan dörren öppnas utåt. NASA anser att vissa av dessa förändringar bidrog till att föra Apollo Tretton besättningen tryggt hem, trots betydande mekaniska problem. Om samma Apollo En modul hade använts för Apollo tretton uppdrag, skulle det nästan säkert skulle ha lett till döden för att besättningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.