Hur starkt är koppar?

Koppar är en metall som är känd för innehav både formbart och bredbar egenskaper. När tänker i termer av styrkan i koppar, är det viktigt att hålla båda dessa egenskaper i åtanke. Här är några exempel på hur koppar visar en stor styrka i jämförelse med andra metaller. När det gäller att vara smidbart metall, kan få ämnen jämföra med koppar. I huvudsak kan smidbart ämne sträckas, formad och böjde sig, utan att uppleva några sprickor eller brott. När det gäller produktion av produkter gjorda av metallkomponenter såsom rörledningar, kan detta vara mycket viktigt. Till skillnad från vissa plaster och metaller som järn som kan bli spröd under vissa processer kommer koppar ge utan att bryta, vilket gör det mycket enkelt att arbeta med. Den färdiga produkten är ofta lätta att installera och lätt att underhålla, eftersom koppar inte har en tendens att korrodera med lätthet av en del andra metaller.

Ur plastiska egenskaper kan koppar genomgå en stor belastning innan någon typ av sprickbildning kommer att äga rum. Detta står i kontrast till stål, som blir mindre formbart som mer kol införs i mixen. Däremot kommer koppar inte sprött på samma nivå av stress. När det gäller rullande eller hamrar i form, kommer koppar vinna fällt över sprödare metaller som måste smältas och hälls i formar.

Som både smidbart och formbar metall, olika typer av koppar och kopparlegeringar är den självklara val för många olika typer av produkter. Dessa kan omfatta ett brett spektrum av köksredskap och anordningar, såsom kokkärl och tekannor. Kopparrör fungerar bra för många aspekter av hem avlopp samt system i offentliga byggnader. Koppar bordläggning används ofta för tak och andra utanför delar av konstruktioner. Lätt att arbeta med och långvarig, är koppar verkligen en mycket stark metall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.