Vad är thermogenesis?

thermogenesis är en process där kroppen genererar värme. Varmblodiga djur alla delta i thermogenesis, och vissa växter kan generera värme också. Målet med thermogenesis är för kroppen att hålla temperaturen stabil så att den kan fungera så effektivt som möjligt, och för att kroppen ska kunna komma åt viss typ av energi. Thermogenesis kräver faktiskt en hel del energi, vilket är anledningen till kallblodiga djur som kräver betydligt mindre energi för att leva.

För att hålla temperaturen stabil, kan kroppen producera värme på två sätt. Den första metoden är frossa, där kroppen skapar friktion som skapar värme. Den andra metoden innebär att kemiska reaktioner i fettcellerna som genererar värme för att hålla kroppen varm. Historiskt sett har människor i kallare klimat tenderar att samla fett av den anledningen, så att deras kroppar levereras med fett de behöver för thermogenesis. Denna typ av thermogenesis inträffar när kroppen känner att yttre temperaturen är låg, och därför kroppen behöver för att göra värme för att hålla den inre temperaturen på en optimal nivå. I ansträngningsutlöst thermogenesis skapar kroppsvärme för att värma upp musklerna eftersom varma musklerna arbeta bättre och mer effektivt. Detta är anledningen till att folk börjar bli varm och svett som de utövar, eftersom kroppen AVFYRNING kemiska reaktioner för att värma upp musklerna och hålla dem varma. Det är också därför det är viktigt att stretcha och svalna långsamt efter träningen, så att musklerna inte väcks abrupt från en arbetsgrupp hett tillstånd att vila kallt tillstånd.

Regelbunden konditionsträning tenderar att trimma fett från kroppen, eftersom kroppen börjar bränna massor av fettceller att värma upp musklerna för motion. Idrottare kräver en större kaloriintaget av detta skäl, för att förhindra att deras kroppar från att brinna upp muskelceller för energi. Nutrition är särskilt viktigt under utbildningen, som en idrottare behöver för att stödja hans eller hennes kropp samtidigt som du trycker att prestera på topp, och näringsmässiga brister i utbildningen kan leda till långsiktiga problem.

Kroppen kan även producera värme som svar på kosten triggers. Energi krävs för att smälta maten, och thermogenesis kan användas för att skapa energi. När människor äter en stor måltid och börjar svettas, betyder det att deras kroppar laddar för matsmältningen. Människor använder ibland diet-induced thermogenesis som en viktminskning teknik, genom att äta mat som utlöser thermogenesis så att deras organ kommer att bränna fett, ett antal företag som säljer kosttillskott för detta ändamål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.