Vad är ryggradslösa djur?

ryggradslösa djur är djur utan ryggrad. 97% av alla djurarter är ryggradslösa djur, inklusive alla maskar, insekter, spindeldjur, kräftdjur, blötdjur, manet, sjöstjärna, nematoder, svampar, och alla mikroorganismer. De minsta ryggradsdjur, den kvinnliga Paedocypris fisk, är 7,9 mm lång, så något mindre än det är definitivt ett ryggradslöst. Genetiskt, är en stor skillnad mellan ryggradsdjur och ryggradslösa djur som ryggradslösa djur har bara en grupp av Hox gener, medan ryggradsdjur har flera. Människor har 4 Hox clusters. Alla de 38 djur phyla undantag för en delmängd av en, Chordata, är ryggradslösa djur.

Ryggradsdjur och ryggradslösa djur split evolutionärt mellan 525 och 520 miljoner år sedan, då åtta tidiga ryggradsdjur visas i fossila fynd, framför allt jawless fisk Myllokunmingia . Dessförinnan fanns djur under minst 80 miljoner år i ett exklusivt ryggradslösa form. Sedan dess har ryggradsdjur varit världens mest framgångsrika djur i form av biomassa, främst kräftdjur i havet, leddjur på land, och nematoder hela båda.

I fråga om storlek, ryggradsdjur tenderar att ha den fördelen framför ryggradslösa djur, även om det har förekommit en del ganska stora ryggradslösa djur genom historien, inklusive Mesonychoteuthis hamiltoni , det Kolossbläckfisk, med en maximal storlek ca 12-14 m ( 40-46 fot), den utdöda eurypterids (hav skorpioner), upp till 2,5 m (8 fot) i storlek, Arthropleura (jätte tusenfoting), på 2,6 m (8,5 m), och griffinfly Meganeuropsis permiana , med ett vingspann på 71 cm (2,3 m). I genomsnitt dock ryggradslösa tenderar att vara mikroskopiska eller insekt-storlek, medan den typiska ryggradsdjur är fisk eller gnagare-sized.

På grund av deras snabba reproduktion priser och jämförande strukturell enkelhet, vissa ryggradslösa djur, t. ex. nematoder och flugor frukt, som vanligen används inom vetenskapen som modellorganismer. Mycket av det vi vet om genetik och biomekanik har kommit från detaljerade studier av ryggradslösa djur.

En delmängd av ryggradslösa djur, ryggradslösa vattendjur synlig för blotta ögat, har fått namnet "större ryggradslösa djur. " Populationsstorlek och mångfald Macroinvertebrates anses vara en viktig indikator på miljötillståndet i ett område. Macroinvertebrates är en av de viktigaste länkarna i näringskedjan ovanför mikrofauna och under den nivå högre rovdjur. Några Macroinvertebrates tiden före den andra Macroinvertebrates, naturligtvis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.