Vad är ett dragprov?

Ett dragprov, också känd som en dragprov, testar ett materials hållfasthet. Det är en mekanisk prov där en dragkraft appliceras på ett material från båda sidor tills provet ändrar sin form eller raster. Det är en vanlig och viktig test som ger en mängd information om det material som provas, inklusive förlängningen, sträckgräns, brottgräns och slutliga Materialets styrka. Dragprov vanligen utförs på ämnen som metaller, plast, trä och keramik.

draghållfasthet ett urval av material som beskriver hur den reagerar när spänningen appliceras på det. Genom att mäta förändringar i materialet som spänning tillämpas, kan ingenjörer bestämma olika saker om det material, som är till hjälp vid bedömningen av om materialet är ett lämpligt val för tillämpning de har i åtanke. Förutom att om ett material förändringar i formen, ett dragprov visar också ett material "ultimata styrka. " Den ultimata styrka hänvisar till den högsta draglast att materialet tål. Ett dragprov avslöjar också materialets "sträckgräns," vilket är det belopp av spänning som gör provet för att bryta eller misslyckas.

Dragprovning system använder en rad olika måttenheter. Det internationella systemet av enheter, eller SI rekommenderar användning av antingen pascal (Pa) eller Newton per kvadratmeter (N/m2) för att beskriva draghållfasthet. I USA, många ingenjörer åtgärd draghållfasthet i kilo-pund per kvadrattum (KSI).

Dragprovning maskiner har använts kommersiellt sedan slutet av 1800-talet. De tidigaste typerna av dragprovning maskinen var handmanövrerade. Moderna versioner som används kommersiellt, dock kan innehålla datorer och känsliga elektriska komponenter. Dessa mer avancerade maskiner ge forskare och ingenjörer för att få extremt noggranna mätningar. Förutom särskilda maskiner som utför endast dragprovning förfarandena finns mångsidiga delar av utrustning som kallas allmän testning maskiner (UMTS). Dessa UMTS kan utföra en rad olika stresstester på materialprov. En UTM kan vara utrustat för att utföra en böjprovning en kompression test, och en dragprovning på ett enda prov av material.

Dragprovning är oerhört viktigt i antal branscher, bland maskinteknik, byggteknik och arkitektur. Under planeringsstadiet av ett byggprojekt, till exempel dessa yrkesgrupper beräkna normalt de påfrestningar som en byggnad kan utsättas för. För att säkerställa en stabil konstruktion, är det då nödvändigt att välja lämpliga byggnadsmaterial, som kommer att kunna motstå de betonar utan att brista.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.