Vad är en vatten Chiller?

En vatten chiller är ett industriellt vatten kylning apparat som ger kallt vatten för att kyla industriell processutrustning. En vatten chiller är ett komplett system fyllt med kylutrustning, inklusive en kondensor, köldmedium, rör, kylvätska expansion behållare, pumpar och så vidare. Vatten kyls till temperaturer runt 20 ° C (68 ° F) och pumpas genom en hydraulisk krets för att nå processutrustning.

Industrial vätskekylare kan cirkulera så mycket som 400 ton vatten. Dessa enheter börjar runt US $ 2,500 och gå upp därifrån. Eftersom vissa VÄTSKEKYLAGGREGAT kan vara skrymmande, de är ofta utformade för att lagras på sidan eller i taket i en industribyggnad och kontrolleras från insidan.

VÄTSKEKYLAGGREGAT är ett populärt alternativ för industriella anläggningar växer snabbt nog för att övergången från stadens vatten till kylning specialiserade enheter blir kostnadseffektiv. VÄTSKEKYLAGGREGAT är också ett välkänt alternativ avdunstning kyltorn. De är ofta påstås vara överlägsen torn genom att kylvatten kommer i kontakt med luft i ett torn, men stannar i en sluten krets i ett vatten chiller system.

Välja vatten chiller kräver beräkna det exakta beloppet på kylning som krävs, är att det exakta beloppet av den tillförda energin till kylmedlet av processen maskinen. Sedan ett vatten chiller kan väljas för maximal effektivitet.

VÄTSKEKYLAGGREGAT spara vatten genom att cykla kylmedlet i en sluten krets, snarare än kontinuerligt pumpar in stadens vatten. Tillräcklig kylning är särskilt nödvändigt i precisionstillverkning, där måttliga överhettning kan orsaka tusentals dollar i förlorad produkt eller utrustning. Vissa specialiserade kylaggregat kan sänka temperaturen på icke-kylmedel vatten till så låga som -50 ° C (-58 ° F). Process utrustning som kräver kylning omfattar lasrar, generatorer ozon, plastprodukter, vakuumpumpar, skärning och svetsmaskiner, packning och tryckpressar, röntgenapparater, STM mikroskop, och mycket mer. Mindre vatten kylaggregat används i hemmet för att producera goda dricksvatten eller för kallt vatten för användning i akvarier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.