Vad är en Svängbro?

En Svängbro är en typ av rörlig bro, som gick upp genom att vrida på ett horisontellt plan för att möjliggöra hög båtar och fartyg att passera. Den rörliga delen av bron kallas swing span, som har två armar som sträcker sig från svängningscentrum till vardera sidan av farleden. När bron svänger öppna flyttar den horisontellt och öppnar två separata kanaler på vardera sidan av Centrumleden. Medan stängd tillåter en Svängbro biltrafik passera ett vattenområde. När en båt måste passera, motorer ligger i bron rotera swing span 90 grader horisontellt till öppet läge.

Swing broar har funnits i minst 200 år, och de tidigaste exemplen var byggda av trä. En av de mest kända svängbroar var Pennsylvania Main Line Canal Bridge, som byggdes i början 19th century. Emellertid har dessa tidiga broar i mindre utsträckning, på grund av deras otillräckliga bred för tvåfilig motortrafik och deras begränsade vikt kapacitet. De flesta av de gamla svängbroar fortfarande används idag är järnvägen broar, byggdes i slutet av 19: e och tidig 20th centuries. Det finns många varianter av de typiska Svängbro, inklusive center med, rim med och stubbsvans swing. Centret med sort stöds av en rund skiva fäst i botten av strukturen, vilket innebär att bron att snurra som en topp samtidigt som stött på en enda central punkt. Fälgen med Svängbro sitter på toppen av en stor bit av stålverk, bestående av ett antal rullar som omger Centrumleden och en fälg bjälke, som gör att bron att rulla i en ring på ett spår och vrida till öppet läge . Den bobtail swing är en asymmetrisk bro, gjord av trä, som drivs av rep från stranden, och används sällan i modern tid. p

svängbroar används runt om i världen i områden där biltrafik och fartyg vatten komma att uppfylla, och ofta föredras i dessa situationer jämfört med andra konstruktioner. Till skillnad från andra typer av rörliga broar, lyft Svängbro eller flytta till luften medan öppningen. Detta resulterar i mindre vindlast på struktur och mindre strukturell stress. Bristande motvikter också minskar den totala vikten av bron, och den tid och material som behövs för konstruktion är betydligt mindre än andra rörliga broar.

Även om det är en bra lösning för många vattenvägar Har Svängbro har nackdelar. Det har fler rörliga delar än andra rörliga broar, och mycket beroende på motorer och mekaniska delar för att flytta Swing span. Om bron inte får regelbundet underhåll, eller någon av dess delar fel får allvarliga säkerhetsrisker resultat. Men om välskötta, en gunga bro kommer att fungera säkert under många år utan incidenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.