Vad är en Spring Scale?

En fjäder skala är en skala som mäter vikt genom att bestämma omläggning av en fjäder. Så länge våren i gott skick, kommer vår skala vara någorlunda. Den stora fördelen med denna typ av skala är att det är billigt och mycket lätt att använda. Den främsta nackdelen är att vår våg inte alltid är helt korrekta, och de är föremål för nöta över tiden, vilket gör att skalan för att registrera vikter felaktigt.

Utformningen av en fjäder skala tar fördel av det faktum att om man vet avståndet en fjäder skall förlängas från ett vilotillstånd, är det möjligt att avgöra hur mycket kraft som behövs för att utvidga våren så långt. Så länge metallen i våras är inte sträcks utanför dess elasticitet, men bör ge en någorlunda korrekt behandling, vilket kan registreras av skalan i en mängd olika sätt, beroende på utformningen.

Spring skalor noga måste kalibreras för att fungera korrekt. Egenskaperna hos de enskilda våren i skalan skall vara känt av tillverkaren, och skalan måste regelbundet kontrolleras för att bekräfta att de är riktiga. Om våren är överbelastat och utsliten, kommer den skeva skalan resultat, vilket skapar en felaktig behandling. Våren kan också bryta, vilket gör att vågen misslyckas helt. Ett klassiskt exempel på en fjäder skala finns i produkterna delar av många stormarknader. Med denna typ av skala, sätta människor objekt i ett fack hålls under våren skala, och vikten av objekten orsakar våren att expandera. Skalan är ringa visas beloppet av deformationen upplevs av våren, anger hur mycket kraft utövades på våren för att få den att röra sig. Spring skalor används i många inställningar där man snabbt behöver väga saker och precision är inte nödvändigtvis behövs.

Flera företag säljer bärbara våren skalor med krokar som kan vara oerhört nyttig. Att använda en sådan skala är skalan hängde ett fast föremål, och objektet vägning är ansluten till kroken. Denna lätta skala design är användbar för människor som gör fältarbete, eftersom det ger dem möjlighet att väga objekt i området utan att behöva bära runt på en stor skala. Dessa små våren skalor används också ibland i klassrummet för att undervisa barn om vikt och mått, samt att introducera studenterna till den grundläggande egenskaper hos fjädrar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.