Vad är en Sclerometer?

En sclerometer är en anordning som används för att mäta hårdhet av material. En fördel med att använda en sclerometer är att den är standardiserad och lätt att kontrollera för exakta resultat som kan reproduceras enkelt av en annan testare. Sclerometers används inom materialvetenskap över hela världen för att utvärdera en mängd olika material och diagram med en hårdhet av vanliga material, mätt med sådana anordningar finns tillgängliga från flera olika leverantörer, tillverkare och med kan skriva ut en hänvisning diagram i handboken för enheten för enkelhetens skull. En sclerometer åtgärder hårdhet med hjälp av ett standardiserat Diamond Head som släpas över det material som provas. Hårdhet bestäms genom att ta reda på hur mycket tryck som behövs för att skapa en synlig repa. Detta kan jämföras med hårdhet diagram, för personer som är intresserade av att se hur det material som de studerar jämföras med andra material, och det kan också användas när man försöker fastställa standarder för material. En stor fördel till sclerometer är att den är standardiserad. Samma utrustning används för att testa alla material, oberoende av misstänkta hårdhet. Detta kan jämföras med en annan populär hårdhetsprovning, det brinellprovning, där en kula pressas in i materialet för att se hur mycket kraft behövs för att göra ett indrag. Med detta test kan sammansättningen av kulan kan varieras beroende på provet, och detta kan göra det svårt att standardisera och generalisera resultat.

Denna enhet kallas ibland en Turner-sclerometer, efter professorn som utvecklade och introducerade den i slutet av 1800-talet. Många företag som gör vetenskaplig utrustning, särskilt om de specialiserar sig på utrustning för materialprovning, gör dessa enheter. Dessa enheter är särskilt populär bland mineraloger som är intresserad av att testa det material de arbetar med att lära sig mer om dem. De är oftast utformade för att användas i ett labb miljö.

Enheten kunna utöva en mycket kontrollerad mängd tryck, och för att mäta detta tryck just för att återvända mycket exakta resultat. Liksom all vetenskaplig utrustning, sclerometer nytta av regelbunden skötsel och vård. Anordningen skall hållas rena och i gott skick för att få så exakta resultat, och människor borde vara väl utbildad i sin verksamhet så att de förstår hur man använder den. Sclerometers kan också kräva återkommande omkalibrering bekräfta att trycket mäts korrekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.