Vad är en Morning Star?

en morgonstjärna är en himlakropp, vanligen en planet och troligen Venus, som visas i den östra himlen strax innan gryningen bryter. Morgonstjärnan är ofta en av de ljusstarkaste objekten på himlen än månen, varför det ofta kallas den ljusa morgonstjärnan. Som sådant har det inte bara fått stor uppmärksamhet bland astronomer, men i olika kulturer.

Venus, på grund av dess närhet till solen och gaser i atmosfären, liksom dess nära närhet, relativt sett, till jorden, är en av de ljusstarkaste objekten på himlen när den visas. På grund av det faktum att det är en planet och på sin egen bana schema, verkar det inte så ofta eller så konsekvent på samma plats på himlen som vanligt stjärnor. Därför att de otränade observatör, kan dess utseende verkar slumpmässigt. Naturligtvis kan astronomer förutsäga dess utseende och placering, men dessa uppgifter kan inte vara lätt tillgänglig för den avslappnade himlen tittaren.

morgonstjärnan är känt för att vara ett tecken på hopp, att mörkret kommer snart att ge vägen till ljuset. Som sådan är dess betydelse som en kulturell referens ofta betydande, mer än dess betydelse som en himlakropp. Det kanske inte verkar särskilt ofta, men när den gör, är det ofta uppmärksammas av dem som råkar vara vaken vid den tidpunkten. Det kan även vara synlig under en kort period under skymning gryning.

Även de antika civilisationerna såg till morgonstjärnan som ett tecken på betydelse. Bibeln berättar, i sista kapitlet i Uppenbarelseboken, den sista boken i Bibeln, att även Jesus hänvisade till sig själv som "ljusa morgonstjärnan. " Denna hänvisning skulle kunna hjälpa till att förklara för sin fortsatta betydelse när det gäller kultur och popkultur genom århundradena. Detta kan också bidra till att förklara varför, åtminstone i modern tid, symboliserar morgonstjärnan hopp.

morgonstjärnan verkar ofta lågt vid horisonten, vilket gör det mycket svårt att se utom i öppna områden. Men en del säger om himlen och platsen är mycket mörkt, är synen verkligen en imponerande sådan. Utbilda ingenjörer har till och med sa att de tyckte att det var ett mötande tåg på sin uppsättning av band som har misstagit morgonstjärnan som chef lampa annat lok.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.