Vad är en Metamaterial?

En metamaterial är ett material med speciella egenskaper som härrör från dess struktur snarare än dess kemiska sammansättning. Den mest kända metamaterial är material med negativt brytningsindex, vilket betyder att de är lättsamma böja "fel sätt"-det vill säga betydligt mer än något material med positivt brytningsindex. Allt material som finns i naturen har positivt brytningsindex. Negativt brytningsindex material har tillämpningar inom "superlenses"-speciella linser med potential att lösa presenterar mindre än våglängden för synligt ljus, och eventuella osynlighet kappor som direkt synliga ljuset mjukt runt ett objekt snarare än absorbera det konventionellt. Dessa material kan också användas i plasmonics, en exotisk nytt område av datorer som utnyttjar densitet vågor i laddningsbärare för beräkningar.

De flesta metamaterial används för tillämpningar som rör Elektromagnetism och optik, såsom balk steerers, modulatorer , bandpassfilter, linser, etc. De upprepar galler av cellulära komponenter, med en cellstorlek ungefär lika stor som våglängden för elektromagnetisk strålning de försöker att arbeta med. Så en metamaterial för att omdirigera mikrovågsugnar skulle ha celler i millimeter typ, medan en metamaterial avsedd för optik applikationer skulle ha mycket mindre celler, kring 380 nm-780 nm rad. p

metamaterial är ofta förknippade med nanoteknik eftersom den lilla upprepa cellstrukturer används för optik applikationer mäts i nanometer. Skapa metamaterial kan kräva nya tillverkningsmetoder, som endast är möjliga med hjälp av nanoteknik. Nanoteknik fortskrider under de kommande årtiondena, kommer det att låsa upp nya metamaterial och sänka sina kostnader.

Det finns åtminstone en känd naturlig metamaterial (men ingen naturlig metamaterial med en negativa brytningsindex): The Opal. The Opal består av kristobalit, hög temperatur polymorfa av kvarts och tridymit produceras i vulkanutbrott. Det material som består av ett stort antal små mineral celler som ständigt tumlande i förhållande till ett annat, skapa makronivå effekten av en vacker uppvisning av flera färger, framförallt en lysande blå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.