Vad är en Densitometerutrustning?

En densitometer är en del av vetenskaplig utrustning som är avsedd att mäta optiska densitet. Densitometers används i en mängd vetenskapliga tillämpningar och även av fotografer och tryckerier som behöver kontrollera kvaliteten på deras arbete. Ett flertal företag tillverkar densitometers, inklusive special utrustning som är anpassade för speciella applikationer. En del densitometers använda ett sändningssystem teknik, där ljus leds genom det ämne som skall mätas, och en fotocell läser av ljuset som passerar. Den optiska densitet bestäms genom att se hur mycket ljus som gjorde det genom objektet kan läsas. Denna typ av densitometer används ofta för att mäta optiska tätheten i filmen, med de uppgifter som används på olika sätt under filmen utveckla processen.

en reflexion kan användas med fasta föremål som inte kan användas med en överföringskapacitet densitometer. I detta fall motsvarade mängden ljus som objektet mäts. Till exempel kan en fotograf använda den överföringsmetod för att läsa film och eftertanke metod att läsa en utvecklad fotografi. Vissa densitometers kan båda dessa funktioner, tillåter människor att justera inställningen för olika ändamål.

Skrivare kan använda densitometers att kontrollera färgmättnad och att bekräfta att en upplaga är konsekvent. Den densitometer används också under press kontroller för att bekräfta att materialet skrivs ut korrekt, och att jämföra utseendet på de filmer som används för att förbereda skriva ut plattor med de resulterande tryckta produkten.

Densitometry används i en mängd olika sätt. I en specialitet typ av densitometri används för att mäta bentäthet är densitet mäts genom att skicka röntgenbilder genom kroppen. I detta fall kan bentäthet bestämmas genom att se hur många röntgenstrålar passera. Extrema variationer i bentäthet kan ofta identifieras genom att bara titta på x-ray film, som mer poröst ben visas upp mörkare på x-ray, medan tätare ben visas vitare, vilket tyder på att de delar av filmen var inte lika kraftigt utsättas för röntgenstrålar.

Densitometers behöver vanligtvis att få värma upp innan de kan användas. Det är också viktigt att kalibrera dem att se till att avläsningarna är korrekta och konsekventa. Kalibrering kan ske med kalibrering kort från tillverkaren, varje kort har ett antal exempel på områden av densitet som kan köras via densitometer, med enheten avläsningarna jämförs mot den tryckta nivå densitet på kortet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.