Vad är en Beam bro?

En balk bro, som ibland kallas en balk bro, är en stel struktur som består av en horisontell balk som stöds i vardera änden, vanligen genom någon form av pelare eller pir. I strukturella termer, är det den enklaste typen av bron och är ett populärt val på grund av dess billiga byggkostnaderna. Strålen bron började som en fälld stock stöds av motsatta flodstranden som användes för att sträcka sig över en flod eller annat vattendrag. Idag är det vanligen tillverkad av armerad betong eller stål balkar för allt från gångbroar till motorväg överfarter. En balk bro arbetar enligt principerna för komprimering och spänning, så en stark balk behövs för att motstå vridning och böjning under tyngden det måste stödja. När en belastning-som en grupp resande bilar-pressar ner på bommen, skjuter vikten av balken ned på bryggorna. Strålens övre kant trycks ihop till följd av kompression och spänning orsakar underkanten tänja och förlänga. Detta fungerar på samma sätt som en trä planka stöds av block på varje ände kan bara hålla en viss vikt innan den spännen. Överst når maximal komprimering och botten snaps under alltför mycket spänning.

Många balk broar används vid vägbyggen är gjorda av betong och stålbalkar, eftersom dessa material är starka nog att stå emot krafter kompression och spänning. Avståndet en balk kan spänna är direkt relaterad till höjden av balken, eftersom högre balkar erbjuda mer material att försvinna spänning. Att skapa längre balkar, fackverk kan läggas till för förstärkning. Ett fackverk är en konstruktion av gallerverk som stöder en balk, skapar stelhet och öka strålens förmåga att skingra kompression och spänning. Denna metod fungerar bara till en viss grad, eftersom slutligen vikten av bron och takstolar blir för tung för att få stöd.

Trots förstärkningar som betong, stål, och takstolar, den största begränsningen av en balk bro är fortfarande dess längd, så att de sällan sträcker sig mer än 250 meter. Längre sträckor kan nås med daisy-kedja bro avsnitten tillsammans för att skapa en kontinuerlig span. En av världens längsta broar är en kontinuerlig span Balkbro som skapades på detta sätt. Beläget i Louisiana, är sjön Pontchartrain Causeway ett par parallella broar som mäter nästan 24 miles (38. 5 km) lång och stöds av 9. 500 betong pilings.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.