Vad är en Arctic Front?

arktiskt front är en gräns mellan ett arktiska luftmassan och en polär luftmassa. Denna gräns brukar finnas mer eller mindre kontinuerligt i norra breddgrader, men det kommer att ändra plats för säsongsvariationer vädermönstren uttrycks. Motsvarigheten i andra änden av planeten är ett Antarktis front. Förflyttning av arktiska områden är ett ämne av intresse bland meteorologer och forskare väder.

arktiska luftmassor tenderar att vara kall och torr. När de kör upp mot en polär luftmassa, vilket är lite varmare, skapar arktiska luftmassan en kil som skjuter under polar luften. Detta orsakar luftrörelser som kan leda till väderfenomen såsom regn och snö längs linjen för den arktiska front. Denna "kallfront" kan skapa väder som kan variera från ganska mild till ganska intensiv, beroende på ett antal meteorologiska faktorer.

Människor som lever på höga breddgrader upplever ofta vinterväder som har väckts av arktiska områden. På vintern tenderar arktiska fram att driva söderut till följd av förändrade väderförhållanden, dra snö och regn med den. Ibland kan en front kan sväva i ett område under en längre tid, dumpning en stor mängd snö. Så småningom kommer den arktiska främre föras längre söderut eller norrut. Som en arktisk front reträtter, värmer vädret upp, eftersom varmare Polar luftmassan rör sig över landskapet. I områden där det arktiska luftmassan rör sig i att stanna, kan vädret bli mycket kallare på grund av den svalare temperatur arktiska luftmassan. Snö och is kommer att behållas som en följd, eftersom vädret inte är varmt nog att tillåta smälter. I vissa områden kan snö kvar hela vintern lång på grund av extrem kyla.

Den arktiska fronten kan också utgöra ett hot mot resenärer. Det är generellt farligt att köra bil eller flyga under tung vinter eftersom sikten är skymd och kraftiga vindar kan medföra en risk. Människor tvingas ur kurs och kan inte förstå det om kraftiga snöfall har förekommit, eftersom detta kan skymma landmärken och landskapet i allmänhet. Arctic fronter är också ett problem när det gäller att upprätthålla bekväma levnadsförhållanden, som explosionen av kallt väder kan kräva extra arbete från värmesystem för att hålla strukturer på en användbar och behaglig nivå av värme för passagerare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.