Vad är Prussian Blue?

Prussian Blue är ett pigment som har tillverkats sedan 1704, då Heinrich Diesbach upptäckte den nästan av en slump i Berlin, som låg sedan i Preussen. Detta pigment är otroligt colorfast, och det var den första verkligt konstlat pigment för att nå marknaden. Djupa blå tonen och colorfastness av Prussian Blue gjorde snabbt den omåttligt populära i och utanför Europa, och det fortsätter att användas idag. Det finns andra användningsområden för Prussian Blue också, allt från tvätt blåelse till behandling av människor som har exponerats för vissa radioaktiva ämnen.

Pure Prussian Blue är en mycket djup, rik blå. Den kan blandas med andra pigment för att skapa olika nyanser, eller användas på egen hand. Målare, skogshuggare och konstnärer textil allt arbete med Prussian Blue, och det var också historiskt används för framställning av ritningar. Många art leverera butiker lager Prussian Blue, tillsammans med ett urval av närstående färger, t. ex. kinesiska blå, som är en blandning av Prussian Blue och andra pigment. I tvätt blåelse var Prussian Blue historiskt lagt i spårmängder till tvätt vatten att gulnade vita ser mer skarp. I mikroskopi, är Prussian Blue ofta som en skamfläck att leta efter spår av järn, och de kemiska egenskaperna i Prussian Blue är också utnyttjas i kemi. Flera företag göra olika versioner av Prussian Blue som är särskilt riktade till dessa användningsområden, den preussiska blå i konstnärernas pigment, till exempel, har en något annorlunda metod än den järnhaltigt ferrocyanid används i mikroskopi.

Läkare kan också föreskriva Prussian Blue för användning vid behandling av människor som har internt utsatta för cesium eller tallium. Intern exponering kan ske genom förtäring eller inandning, och det kan vara riktigt farlig när den inte snabbt behandlas. Den Prussian Blue binder till dessa faktorer, som hindrar kroppen från att absorbera dem och uttrycka dem snabbt genom tarmen att minimera exponeringen. Prussian Blue ska inte tas oralt utan ledning av en läkare, eftersom det är mycket viktigt att beräkna en korrekt dosering och för att ta en version som har utformats särskilt för detta ändamål.

Den vanligaste biverkningen av Prussian Blue behandling är förstoppning. En av de mer intressanta biverkningar är blå pall, som orsakas av uttrycket av pigment från kroppen. Vissa patienter slut även med blå munnar om kapslarna spricka öppen medan de tar dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.