Vad är Propylparaben?

Propylparaben är från Paraben familj av kemikalier. Även om det är naturligt i vissa växter och insekter, är det mest vanligt förekommande som syntetiska kemikalier i kosmetika, livsmedel och läkemedel. Det finns fyra typer av parabener: propylparaben, metylparaben, butylparaben och etylparaben, men är propylparaben vanligaste. I själva verket har databasen i samband med Environmental Working Group uppgav att 14. 319 produkter närvarande innehåller propylparaben. Det används som konserveringsmedel, antimikrobiell, och smakämnen.

kosmetika, läkemedel och livsmedel kan förstöra allt om de inte innehåller konserveringsmedel. Följaktligen har propylparaben blivit konserveringsmedlet val, särskilt för kosmetika som är vattenbaserade-som moisturizers, schampo, dusch rengöringsmedel, balsam, och solskyddsmedel. Det är även används i läppstift, stiftelser, mascara, och skuggor öga-ibland på nivåer som närmar sig 25%. På egen hand finns rekommendationer för hur mycket propylparaben ska finnas i en viss produkt. Problemet uppstår när en produkt innehåller flera parabener-såsom propylparaben och metylparaben-då finns det inga rekommendationer för en enskild användare.

Inom läkemedelsindustrin, är propylparaben ett vanligt konserveringsmedel i vissa läkemedel. Som ett resultat, är det administreras till människor på flera sätt: injektioner, muntligen eller genom suppositorier. Det är dock nästan alltid förekommer i lägre koncentrationer än 1%. är Farorna med propylparaben ännu inte särskilt identifierad. Samtidigt har studier gjorts som har skapat rädsla i vissa konsumenter. Till exempel, en grupp brittiska forskare testade bröst prover knöl vävnad som tagits från kvinnor som hade cancer bröst tumörer. Forskarna fann spår av parabener i klumpar av alla 20 kvinnor. Detta har orsakat en del människor att undra om parabener orsakade cancer.

Andra exempel som ger anledning till oro inbegriper ett September 2008 studie av 20 flickor i åldrarna 14 och 19. Flickorna användas flera kosmetiska produkter varje dag-från moisturizers till deodoranter till make-up. I denna studie konstaterades propylparaben i varje flicka. Rädslan är att parabener efterliknar östrogen i kroppen och därmed öka en kvinnas risk för bröstcancer. Ändå finns det inga belägg för att parabener orsakar cancer och ytterligare forskning måste bedrivas.

Eftersom det finns en ökad medvetenhet och oro, viss kosmetika tillverkare, särskilt de som är organiska till sin karaktär, letar efter sätt att förhindra att deras produkter förstörs eller hämmar mikrobiell tillväxt. Kortare hylla liv och nya formler alla undersöks av vissa tillverkare, liksom. Tills mer forskning bedrivs, det säkraste satsningen är att begränsa mängden av parabener som absorberas i kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.