Vad är Photo Etching?

Photo etsningen att skapa linje eller ton i integrerade kretsar. Skylten får eller inte får vara etsad, men det finns alltid små variationer i ton på grund av enhetlighet i djup etch. Etsning är en process som antingen kan vara våt eller torr. Wet etsning är upplösning av ett material i en kemisk lösning, medan torr etsning är upplösning av ett material med hjälp av joner eller ånga.

Foto etsning går under flera namn, bland annat kemisk etsning, kemisk fräsning , fotokemisk bearbetning, kemisk bearbetning och metall etsning. Den kombinerar en procedur som kallas fotolitografiska med grundläggande etsning. Photolithography är en process genom vilken mönster bildas med fotoresist täckta substrat eller molekyler handlat i linje med enzymer. Detta leder till utvecklingen av fotoresist när det utsätts för ultraviolett ljus och sedda genom en fotomask. Substratet är då etsad och fotoresist blir ett hinder som gör att endast den valda delen av den etsade material som ska etsas.

Foto etsning kallas en halvton process eftersom gråa färger kan bildas genom att antingen konvertera till hälften toner eller genom etsning plattan flera gånger vid olika längder för att skapa varierande djup tallrik. Detaljerad metalldelar kan bildas av foto etsning, och fördelen med detta förfarande är att det gör slutprodukten mycket svåra att reproducera. Dessutom gör foto etsning både produkten och dess utformning mer flexibelt, gör det möjligt för mer variation i typer av material, den eliminerar problem med stress på produkten, det sparar pengar på hårt verktyg och det förkortar ledtiderna.

Foto etsning kräver precision verktyg, eftersom det innebär en mycket invecklad, bra metod för kapning och gravyr metall. Resultatet av processen är en extremt tunn metall, vanligen varierar från ,002 till ,2 inches (. 05 till 5 mm) djup. En mängd olika material kan användas, inklusive aluminium, mässing, brons, silver, nickel, koppar, stål och järn.

Olika företag specialiserade på olika typer av delar . Vissa kan foto etch metalldelar som är lätta spårvidd, som tillåter mycket exakt komponenter. Andra kombinera foto etsning med blanking, en process som används vid utgör delar för universella verktygssystem. Denna metod gör det möjligt att skapa mer komplicerade mönster och mönster. Still andra företag använder olika verktyg som kan stödja tjockare metaller, som kan användas för att producera spår i metallens yta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.