Vad är Mistaken Point?

Mistaken Point är ett fossilt webbplats i Newfoundland, Kanada, som innehåller några av de tidigaste kända exemplen på just den, välbevarad komplexa flercelliga fossil. De fossila assemblage datum till 565 miljoner år sedan, och består av de mystiska Ediacaran fauna-väska, spindel, buske, SJÖPENNA (nässeldjur), och ormbunksblad-liknande organismer som levde på den djupa, mörka var havsbotten och bevaras fint i lager av vulkanisk aska. Förutom att vara namnet på en typ av växter, "Ediacaran" är också en geochronological beteckning, som i "den Ediacaran Period", som varar från 610 miljoner år sedan till början av kambrium, 542 miljoner år sedan.

Mistaken Point själv är den sydligaste punkten på Avalon halvön i Newfoundland. Här, stora svarta klippor med utsikt över Atlanten är rik på pre-Cambrian fossil. Ediacaran fossiler kan hittas längs hela södra kusten av Avalon Peninsula i stora skaror, men fossilen på Mistaken Point är den mest kända. Poängen fått sitt namn från de över femtio skeppsvrak i området under de senaste århundradena. The Mistaken Point fyndet är ett fönster in i gryningen av komplexa liv på jorden. Leva så djupt under vatten, skulle dessa organismer har i en helt mörk och kall miljö. Den vulkanisk aska täckte området på ett sådant sätt att Mistaken Point samling består av stora plattor som fungerar som "snapshots" av vad havet golvet såg ut. Detta tillåter forskare att använda assemblage att studera ekologi Ediacaran organismer på ett sätt som möjligt någon annanstans.

En aspekt många av Ediacaran fossil har gemensamt är en vadderad utseende. Detta har orsakat vissa paleontologer att överväga besläktade organismer. Den Ediacaran fossil finns på Mistaken Point är "okänt samhörighet", vilket innebär att deras relation till de former av liv som kom efter är mycket svårt att avgöra. Mycket av Ediacaran djur verkar ha dött ut helt i stället för att utvecklas till olika arter. Vid tidpunkten för den kambriska explosionen, 20-30 miljoner år efter glansdagar i Ediacaran fauna, var de flesta av de tidigare blomstrande samhällen redan borta. Den adaptiva strålning på den kambriska ledde till att alla viktiga organ planer och utvecklingsbara nischer som kvarstår än i dag. På grund av sin plötsliga uppsägning, är Ediacaran fauna ibland kallas "ett misslyckat experiment i flercelliga livet. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.