Vad är Macrophages?

Makrofager är en sorts vita blodkroppar som äter främmande material i kroppen. Dessa celler är inblandade i den primära eller medfödda immunsvaret på ett antal immun inkräktare, och också utgör en viktig del av kroppens förvärvade immunförsvar. Vid varje givet tillfälle, makrofager i arbetet i många hörn av kroppen, lugnt städa upp utländska skräp, bakterier och virus innan de har en chans att orsaka problem.

Liksom andra blodkroppar, makrofager start ut i benmärgen. Livscykeln för en macrophage faktiskt börjar med en typ av celler som kallas monocyter, som har förmåga att mogna till en makrofager när den stimuleras att göra det. Några monocyter glida till specifika delar av kroppen, t. ex. levern, där de mognar till specialiserade makrofager som finns kvar, medan andra utvecklas till fritt flytande makrofager.

På sätt och vis, makrofager som säkerhet skydd för immunförsvaret. Några av dem fortfarande är stationerade vid sina ordinarie "skrivbord" i närheten av områden där främmande ämne som i kroppen, rutinmässigt screening material som passerar dem att leta efter saker som kan vara farliga. Andra vandra på patrull, letar efter inkräktare som kan ha smugit sig förbi andra vakter. När en makrofager stöter på något som den tycker skulle vara farligt, kommer det att uppsluka den och skapa enzymer för att neutralisera det så att det inte kan fortsätta replikera i kroppen. Denna process kallas fagocytos, bokstavligen "äter celler. " Macrophages använda fagocytos för att samla in antigener som de kan presentera för helper T-celler, varna T-celler till det faktum att det finns en främmande inkräktare i kroppen och utlöser ett immunsvar svar.

Forskare har fortfarande en del att lära sig att göra med dessa unika celler. Till exempel, ursprungligen Forskarna menade att makrofager skadat DNA i sina offer att förhindra att replikera, men studier som publicerats under 2009 visade att enzymerna dessa celler generera faktiskt fungerar annorlunda. Fler studier kan ge detaljerad information om hur kroppen reagerar på infektionen, och de sätt på vilka immunceller kan gå fel.

Dessa gatsopare celler kan ibland orsaka problem i kroppen. Makrofager har varit inblandade i utvecklingen av skador såsom granulom, orsakad av kronisk inflammation. Eftersom dessa celler spelar en roll vid inflammatoriska processer, när de blir överaktiv, kan de orsaka faktiskt skada, snarare än att bara skydda kroppen från något främmande. Vissa typer av cancer verkar också förvärras av makrofager, och dessa celler kan kapas med HIV-virus och som används för att sprida virus i kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.