Vad är Fiber Scopes?

Fiber oscilloskop delar av utrustning som gör att användaren kan se in i trånga utrymmen. Normalt, fiber oscilloskop innehåller en lång, smal bunt extremt flexibla fiberoptiska kablar som tillåter dem att passa in i öppning så liten som en fjärdedels tum (6,4 mm) i diameter. I början av dessa ledningar är en enda okular, likt det som finns på ett mikroskop. Slutet av fiberoptiska kablar är oftast bunden med ett metallband för att hålla kablarna från att lossna.

Brian O'Brien och Narinder Kapany uppfann fiber tillämpningsområden på 1950-talet. O'Brien arbetade för American Optical Company, medan Kapany haft ett nära samarbete med ett antal kollegor vid Imperial College of Science and Technology i London. Använder sin kunskap om fiberoptik, skapade de ett sätt att använda tekniken för att se in i trånga utrymmen. I den ursprungliga fiber tillämpningsområden var Fiber Optic delarna individuellt belagt att se ljuset inte läcka. Bilden ses placerades i ena änden ses i dess utvidgade form på den andra änden genom ett vidvinkelobjektiv på okularet. Dessa ursprungliga fiber oscilloskop aktiverat för arbetstagare att säkert visa komponenterna inuti kärnreaktorer och jetmotorer.

År 1960 använde Dr Basil Hirschowitz tekniken med fiber oscilloskop för att skapa endoskop. Han visade hur detta användbara verktyg skulle kunna sakta gled ner i halsen och används för att undersöka inre organ. Hans första testet på sig själv. När det visat sig framgångsrikt, blev endoskop som ofta används på patienter.

Idag, fiber oscilloskop har ett antal användningsområden, allt från maskiner till människokroppar. De lätt hittas på sjukhus, kriminaltekniska laboratorier, datorreparatör företag, datorövningar, och även låssmed företag. Fiber omfattningar kan användas för att hjälpa spricka kassaskåp, för att kunna se inuti trånga utrymmen på maskiner, samt att bistå med vissa medicinska behandlingar.

som tekniken går framåt, de användningsområden för fiber oscilloskop öka, särskilt i den mediala fältet. Istället för att behöva skära i en människa, kan små inskärningar göras för att ge kirurgen att se en persons inre organ, blodkärl, vener och mycket mer. Detta steg räddar tusentals liv varje år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.