Vad är Daniell Cell?

Daniell celler är en sorts koppar-zink batteri som sysselsätter en porös barriär mellan de två metallerna. Uppfanns 1836 av den brittiske kemisten John Frederic Daniell. När används flitigt i den europeiska telegraf industrin var trängs undan det i slutet av 19th century av modernare batteri mönster. Idag är det främst används i klassrummet för att visa hur batterierna fungerar.

italienska forskare Alessandro Volta uppfann batteriet i 1800. Hans formgivning en kolonn av omväxlande zink och koppar skivor, med saltlake-mättade kartongbitar staplade mellan varje bit metall. Detta Voltas stapel har använts i många elektriska experiment, men med mindre än en timmes batteritid, hade inga verkliga industriella tillämpningar. Daniell ändrades Volta's design för att skapa ett batteri med längre livslängd, gör det möjligt att komma till praktisk användning.

Principen bakom Daniell batteri och Volta's är den samma. En flytande solute kallas elektrolyten -i Volta design, börjar saltlaken mellan metallplattor-att upplösa zink och koppar till positivt laddade joner. Eftersom jonerna lämna metall, fria elektroner kvar. Den zink löser sig snabbare än koppar, vilket innebär att zink snart innehåller fler elektroner. Om man förbinder de två bitar av metall med en tråd, kommer elektronerna vandra genom kabeln från zink till koppar, skapar en elektrisk ström.

Om zink och koppar löses i samma elektrolyt som i Voltas stapel, kommer två processer förkorta livslängden för batteriet. Om det lagras utan elektricitet dras, då koppar joner i elektrolyten kommer att dras till de negativt laddade zink terminal. Dessa joner kommer sedan att par med elektronerna i zink, neutralisera sin laddning. Så småningom kommer inga fler zink vara tillgängliga för upplösning. Denna process kallas minskning . De andra batteridrivna dödande process sker när elen dras. Den zinkjoner kommer att driva väte i elektrolyten till koppar, där vätgas byggs upp på ytan och till slut stannar flödet av el. Denna process kallas polarisering . Den Daniell cell var avsedd som svar på de två problemen med zink minskade och polarisering. Det löser dessa problem genom att isolera den zink och koppar i olika elektrolyter. Att göra en Daniell cell, fyll en oglaserade lergods behållare med svavelsyra och sänk ned en bit zink i den. Placera därefter behållaren inuti en koppar kan som har fyllts med kopparsulfat. Den lergods barriären håller zink och koppar på motsatta sidor. Detta håller zinkjoner från att skicka väte till koppar, förebygga polarisering. Det håller också Kopparjoner bort från zink, förebygga zink minskade. Daniell hänvisat till hans cell som konstant batteriet på grund av dess förebyggande av polarisering.

porerna i barriären tillåter positivt laddad sulfat joner att resa från koppar sida till zink sidan. Detta balanserar flödet av elektroner från zinken till koppar när banan är klar. Mängden elektrisk potential som produceras av en cell Daniell hette volt . Värdet av den moderna volt är lite annorlunda, en Daniell cell producerar omkring 1. 1 av dagens volt och har en inre resistans av omkring 2 ohm.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.