Vad Rymdturism?

Rymdturism är ganska precis vad det låter som: Turism i rymden. Rymdturister boka biljetter på rymdfarkoster för att få en chans att uppleva utrymme för sig själva, på resor av varierande löptider. På bärraketer för rymdfarkoster, till exempel kan en plats turist får bara ett par minuter i rymden, bara tillräckligt med tid att uppleva tyngdlöshet och få en smak för rymden, medan andra rymdturister Boka biljetter på omloppsbanor flyg, resa i rymden i timmar eller dagar på tid. Med 2008 var rymdturismen stor del hypotetisk, men grunden för att förvandla det till en stor industri var på att läggas. p

Människan har länge varit intresserad av rymden, och när bemannade rymdfärder började lansera mitten av 20th Century, ett antal personer blev väldigt upphetsad över risken för rymdturismen. Flera nationer anmält sitt intresse också, med savvy regeringar och företag att inse att utrymmet turismen kan vara en ganska lönsam, om det hanteras väl. Det var Ryssland som drivs Rymdturism från ett intressant koncept på en verklighet, med Dennis Tito, världens första rymd turist, i rymden 2001. En del regeringar har varit ovilliga om begreppet rymdturismen, med argumentet att det är farligt, dyrt och tjänar något praktiskt syfte. Andra hävdar att om folk har råd att gå och de har ett intresse av att resa i rymden, kan man också göra den möjligheten. Genom att uppmuntra rymdturismen, skulle regeringarna har också nytta av inkomsterna, och de kunde fastställa rättsliga gränser, se till att rymdturismen är så säker som möjligt för alla.

Termen "Rymdturism är illa omtyckt av vissa människor , eftersom "turism" har nedsättande associationer till något. "Personlig rymdfärder," privat forskning "och" civil rymdfärder "är alla används som eufemismer för rymdturismen. Oavsett vad man skulle kunna kalla det, Rymdturism är förvisso en statussymbol, och folk betalar stora summor pengar för att även den kortaste av bärraketer för flygningarna, och än mindre flygningar farkoster som faktiskt kan uppnå omloppsbana. Enligt rapporter är det också ett fantastiskt upplevelse, ge människor en chans att se jorden från rymden och att uppleva tyngdlöshet och vidsträckta universum.

Kreativt böcker och serier från 1960-talet tycktes antyda att alla skulle vara ett utrymme turist från 2000, muntert reser mellan planeter, just nu lyxhotell rymden, och även flygande egna rymdfarkoster. Likt flygande bilar och många andra 1960-talets drömmar om framtiden, detta inte ske, men det betyder inte att det inte kommer att hända en dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.