Vad är radarsignalbehandling?

Radarsignalerna är radiovågor som avges från ett föremål eller djur som används för att upptäcka föremål i luften eller vattnet. Dessa signaler är ett av de främsta sätten att upptäcka väder och övervaka flygtrafiken. Radar står för radio upptäcka och allt.

Radarsignalerna starta från en sändare som sänder ut signalen. I vissa fall finns det inga specifika objekt målinriktade. I andra fall kan särskilda objekt som skall eftersträvas, särskilt i militära tillämpningar. När radar träffar objektet, signaler flesta radio strö, men några reflekteras tillbaka till en mottagare. Detta kallas ett eko. Detta är alltså outputted, vanligen på en bildskärm, en person som ansvarar för uppföljningen av resultaten, till exempel en meteorolog eller flygledare.

Radarsignalerna resa med ljusets hastighet, eller mycket nära den, och således feedback är nästan omedelbar. Radar kan inte bara låta någon veta att ett föremål är närvarande, men också ange dess avstånd från sändaren och mottagaren, dess hastighet, och det är höjd också. På grund av den snabba radarsignalbehandling, måste de mätas med mycket exakta utrustning för att avgöra avstånd och hastighet.

Radarsignalerna är särskilt användbart för militära tillämpningar för att påvisa förekomsten av flygplan. Om luftfartyget är fientlig, tidig varning med hjälp av radar gör att motåtgärder vidtagits i ett försök att omintetgöra en attack. Eftersom flygplan är vanligen tillverkade av metall, de är särskilt utsatta för att bli upptäckt av radar.

Säkerhetsproblemet till radarbilden har lett till att vissa regeringar att utarbeta metoder för att undvika att bli fläckiga. Ett sätt kan vara att bygga flygplan med ett annat material som inte speglar radarsignalbehandling, utan absorberar det mesta av dem. Hela planet kan byggas av sådant material, eller kan det vara möjligt att bestryka flygplanet med ett ämne som undviker radar signaler. Radarsignalbehandling kan också fastnat av de sändande radar signaler till en mottagare, vilket kommer att visa falska ekon över ett stort geografiskt område och göra radar oanvändbara för påvisande av specifika objekt.

Förutom flygtrafiken övervakning, ett annat vanligt ord för radar är vädret upptäckt. Radar kan ange ett antal olika faktorer med avseende på väder, inklusive molnighet och intensiteten på nederbörden faller. Vissa radar system även kan avgöra vilken typ av nederbörd som faller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.