Vad är natriumsilikat?

Natriumsilikat är en av flera kemikalier som består av natrium, kisel och syre. Begreppet används ofta för att indikera natrium metasilicate, som också är känd som flytande glas. Natriumsilikat smälter vid mycket hög temperatur, vilket gör det lämpligt för kommersiell brand-proofing. En natriumsilikat förening innehåller natriumoxid, Na 2 O, och kisel, Si 2 O, eller en blandning av dessa föreningar. De kan vara förknippade med upp till nio molekyler av vatten, eller saknar vatten och kallas vattenfri . Dessa föreningar kan vara fast, eller också kan de vätskor. Solid natriumsilikat är allmänt använd som kiselgel-en gemensam torkmedel.

Kombinationen av att vara flytande och är resistent mot hög värme gör dessa föreningar till nytta för bilreparationer. En natriumsilikat lösning sprids från kylaren för att täta läckorna i topplockspackning. Denna lösning kan också användas i stället för motorolja att permanent stänga av en bilmotor innan auto förstörelse. Flytande natriumsilikat är också bra att behandla betong för att göra det mer vattenavvisande.

Natriumsilikat vattenlösningar binda fast bra, bildar Isoleringsplattor som tål höga temperaturer. Denna egenskap gör att de kan användas för att som en eldfast-behålla hållfasthet vid höga temperaturer. På grund av detta, kan de användas som infodring i ugnar och glas-making utrustning. Om vatten-proofed, kan de användas som passiva brandskydd, till exempel de införlivas i strukturen för plaströr, för att bilda Firestop enheter.

Natrium metasilicate är en stark bas som används i en mängd olika tvättmedel som ersättning för fosfater, som har varit ansvarig för en stor del av vattenföroreningar, som orsakar algblomningen. Det verkar främst genom att ändra pH-värdet i vattnet för att inaktivera vattnets hårdhet. Tekniskt sett är det känt som ett byggmästare . En annan natriumsilikat förening är natrium aluminium silikat, som även kallas Natriumaluminiumsilikat. Den består av natrium, kisel, syre och aluminium. Det kan också hittas i vattenfri form, eller i kombination med vatten.

Sodium aluminium silikat kan bilda mycket attraktivt mineraler, inklusive jadeit, som består av en form av Gemstone jade. Annan mineral är Albit. Dessa mineraler är vattenfri. Det är en syntetisk, industriell form av natrium aluminium silikat som innehåller vatten. Det är känt som syntetisk amorft natrium aluminosilicate. Detta är en vanlig livsmedelstillsats används som klumpförebyggande medel som håller pulveriserad livsmedel utan klumpar.

En annan kommersiell användning för natrium aluminium silikat är att göra syntetisk zeoliter. Dessa är föreningar som är mycket porös mineraler och är starkt absorberande. De används ofta som en komponent i tvättmedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.