Vad är en livsmedelsforskaren?

En livsmedelsforskaren bedriver forskning och laboratorietester på olika livsmedelsprodukter. Han eller hon kan försöka att precisera innehållet och näringsvärdet hos vissa livsmedel, utveckla bättre konserveringsmedel, genomföra nya förpackningar och livsmedels-tekniker säkerhet, eller upptäcka nya källor till föda. Flesta av de yrkesverksamma arbetar i forsknings-och utveckling vid anläggningar för bearbetning av livsmedel, även om ett livsmedel forskare kan också få anställning hos en statlig organisation.

Professionals anställd av livsmedelsindustrin skapa nya produkter och utföra inspektioner kvalitetskontroll av befintliga . En livsmedelsforskaren i forskning och utveckling analyserar komponenterna i livsmedel, såsom näringsämnen, vitaminer, socker och fett. Han eller hon kan experimentera med hälsosamma ingredienser eller nya strategier för behandling för att förbättra livsmedelskvalitet. Mat forskare design också nya konservering och metoder förpackningar som främjar livslängden hos ätliga produts. Kvalitetskontroll specialister testa produkterna efter att de har bearbetats för att säkerställa att de uppfyller normerna i livsmedelsindustrin och regeringen. I USA, Food and Drug Administration (FDA) sysselsätter mat forskare att utföra ingående inspektioner av livsmedelsindustrin, garantera säkerheten för deras verksamhet och produkter. En livsmedelsforskaren arbetar för FDA får verkställa hälsa koder och citera fabriker som inte uppfyller normerna. Han eller hon kan utföra laboratorietester av produkter för att fastställa förekomsten av eventuella biologiska eller kemiska faror. När livsmedlen inte passera inspektioner har forskaren ofta befogenhet att stoppa produktionen och erbjuda lösningar för att få produkter upp till normerna. Han eller hon skriver detaljerade rapporter och håller noggrann dokumentation av en anläggning verksamhet och kränkningar.

För att bli mat vetenskapsman, måste en person normalt hålla minst en kandidatexamen i livsmedelsteknik, men forskarna hoppas att utifrån forskning söker ofta avancerade grader. Studenter Vanligtvis allmän biologi och kemi kurser utöver mat-specifika klasser i behandling, teknik och mikrobiologi. En examen som finner arbeta med antingen ett statligt eller privat organisation kan erbjudas betalas, on-the-job training av erfarna forskare. Ytterligare certifiering och utbildning i riskanalys krävs ofta för livsmedel forskare i statliga befattningar.

Det finns en stadig efterfrågan på utbildad mat forskare att ta fram nya och bättre livsmedel. När människor blir mer hälsomedvetna, de är beroende av mat forskare att genomföra strängare näringsmässiga riktlinjer och skapa stor smak, frisk behandlar. Framsteg i laboratorium teknik och utrustning är att skapa fler arbetstillfällen för dator kunniga och mekaniskt sinnade mat forskare, som kan använda sina kunskaper för att effektivt programmera och använda komplexa system.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.