Vad är en flygfotografering?

En flygfotografering är en undersökning som genomförs från luften. Det finns ett antal olika typer av arealundersökningar, alltifrån undersökningar för att förbättra kartor till undersökningar av vilda populationer. Denna typ av övervakning kan utföras av statliga organ, privata organisationer eller företag som är anställd för att genomföra en undersökning. Data från arealundersökningar används i en mängd olika inställningar. P

Flygplan används vanligen för arealundersökningar, men det är också möjligt att använda helikoptrar och varmluftsballonger. I början av flygfotografering, folk identifiera mål, däribland det område som skall ingå, och de bekräftar att väderförhållandena är gynnsamma. Vädret behöver normalt vara klar, med låg vinden, så att sikten är god och flygfotografering vägen inte behöver ändras för att rymma dåligt väder. I många arealundersökningar är kameror används för att dokumentera undersökningen. Såväl stillbilds-och videokameror kan användas, och förutom att fånga bilder i det synliga området av spektrumet, kan de också ta upp utsläpp från områden i spektrum såsom infraröda området. Detta kan ibland ge värdefull information om det område som övervakas. Inspektörer som också kan föra en logg, som när folk göra en safaripark undersökning och ta del av alla djur fläckig.

Under flygfotografering använder flygplan GPS-enheter att noggrant spåra dess position, märkning film och stockar positional fixar också så att folk vet exakt var saker sågs. Några exempel på saker arealundersökningar kan användas till är: mineralprospektering, undersökningar djurliv, undersökningar skogsbruk, fiske undersökningar, kartläggning och undersökningar gemenskap.

Programvara för hantering arealundersökningar finns från flera företag, med olika produkter som är anpassade till särskilda övervakningsåtgärder. Programvaran kan användas för att skapa detaljerade loggar som senare kan analyseras för att bearbeta data från flygfotografering. Raw survey data inte alltid publiceras, på grund av den mängd material, men det kan finnas tillgängliga på begäran.

dirigering arealundersökningar tillåter människor att täcka en mycket mark, i motsats till enkäter till fots eller i fordon. Den har också högre upplösning kapacitet än satellitbilder, som gör det möjligt för människor att hitta en balans mellan viljan för detaljer och behovet av en bred täckning. Denna undersökning teknik är mycket populär i många delar av världen, och den information som samlats in med arealundersökningar fortsätter att öka människors förståelse av omvärlden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.