Vad är en buffertlösning?

En buffertlösning är vatten blandat med kemikalier för att ge det speciella egenskaper i fråga till pH (surhetsgrad). Den kemiska, känd som en buffert agent, motstår pH-förändringar vid kontakt med syror och baser när väl blandad i en lösning. Denna egenskap gör en buffertlösning mycket användbart för att skydda känslig utrustning, hantera kemikalieolyckor, och även att balansera de interna processerna för levande varelser. En buffertlösning görs genom att blanda en buffert agentens syra (HA ) med dess konjugat bas (A -) i vatten. När en balans finns mellan HA och A -, andra syror och baser till i buffertlösning neutraliseras när de blir en del av bufferten agenten i antingen ha eller A - form. Förändringen i bufferten agent orsakar initialt små förändringar i buffertlösning pH. Som del av en buffert agentens HA och A - förändringar på grund av tillsats av andra syror och baser, det buffertkapacitet lösningen minskar. Så småningom kan en buffert agent användas upp till den punkt där den inte längre signifikant motstå pH-förändringar, vilket betyder att det inte längre är användbar som en buffertlösning.

Buffertlösningar och agenter buffert är mycket vanliga. Tvättmedlet borax, till exempel kan användas för att göra en enkel buffertlösning. Många traditionella syraneutraliserande tabletter är i själva verket buffert agenter som arbetar inom den mänskliga kroppen. Buffered aspirin är acetylsalicylsyra som har behandlats med ett buffertsystem för att minska pH ändringar av acetylsalicylsyra när den utsätts för magsyra. pH sonder skyddas mot skador som lagras i buffert lösningar. I människokroppen, buffert agenter spelar en viktig roll i både andning och upprätthålla kroppens pH nivå. En av de viktigaste bufferten medel på människor är bikarbonat. När koldioxid (CO 2 ) blandas med vatten (H 2 O), är kolsyra bildas (H 2 CO 3 ). Bikarbonat (HCO 3 -) är en dissociation av kolsyra. Kolsyra och bikarbonat utgör en jämvikt i blodet som hjälper kroppen att anpassa sig till pH-förändringar.

Precis som en buffertlösning, den bikarbonat /kolsyra jämvikt kommer inte längre motstå pH-förändringar om deras proportioner är signifikant förändrade. Överdrifter av kolsyra justeras genom att bilda koldioxid genom att vattnet avlägsnas från kolsyra, koldioxid är då utandningsluften. Stora mängder bikarbonat kan minskas genom att andas in mer koldioxid, som sedan förvandlas till kolsyra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.