Vad är en Space hjälm?

utrymme hjälmen har varit en av de mest kända symbolerna för utforskning av rymden i årtionden. Den ikoniska utrustning har visar sig i många aspekter av både populärkultur och vetenskapliga verkligheten inklusive tidiga filmen följetong på 1930-talet som Flash Gordon , B-filmer som Robot Monster på 1950-talet, fotografier av hjälm-bär astronauter på månen från 1960-talet och 1970-talet och videor på spacewalkers reparera den internationella rymdstationen (ISS). Utrymmet hjälm är en av de viktigaste delarna av en rymddräkt, och krävs för överlevnad i den hårda villkoren i yttre rymden. Utrymmet hjälmen uppfyller tre primära syften och flera mindre. För det första ger det tryck att finnas runt bärarens huvud medan i rymdens vakuum. För det andra ger det utrymme hjälm andas syrgas för den som använder det. Det tredje tillåter hjälmen bäraren att se, samtidigt som de ger skydd mot extrem ljus, strålning och andra skadliga strålar. Hjälmen kan också hus andra viktiga poster inklusive kommunikationsutrustning redskap, vatten, mat, stoppning, och termiska beläggningar.

mest utrymme hjälmar har ett liknande utseende på dem-de tenderar att bli både hårda skal och bubble-shaped. Den hårda skal hjälper till att bibehålla trycket i rymdens vakuum. Bubblan formen är nödvändig i de flesta fall eftersom hjälmen är knuten till rymddräkt och inte vrida eller flytta. Den person som bär bifogade hjälmen måste kunna vända sitt huvud inne i den, vilket resulterar i hjälmens stora uppsvällda form. Ett annat gemensamt utrymme hjälm drag är visiret systemet. Det har varit många typer och namn för systemet, inklusive Lunar Extravehicular Visor församling (LEVA), Skylab Extravehicular Visor församling (SEVA), och Extravehicular Visor församling (EVA eller EVVA). Den mest framträdande delen av visiret systemet känns lätt igen på sin gyllene färg, och är i själva verket, belagd med ett tunt lager av guld. Detta visir skyddar bäraren från solens skadliga strålar som normalt filtreras genom jordens atmosfär. En ytterligare skuggade men transparenta visir kan ingå som skydd. Ogenomskinlig nyanser på sidorna och ovanpå visiret systemet kan dras ner för att blockera ljus när det behövs.

Kommunikation är en annan viktig aspekt av hjälmen. I vissa rymddräkter, är mikrofoner och hörlurar som ansluts till radiosystem inbyggd i hjälmen, så att upptäcktsresande kan kommunicera medan i rymden. Andra rymddräkter har en separat del av huvudbonad som bärs under hjälmen. Denna ytterligare pjäs kallas Communications Carrier församlingen i NASA kostymer, och har öknamnet "Snoopy Cap" i populärkulturen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.