Vad är en PHOTOPOLYMER?

En fotopolymer är en polymer som botar, eller blir fast, när den utsätts för ljus. Ordet polymer betyder "många delar" och definieras som material, syntetiska eller organiska, bestående av små enkla molekyler kedjas samman till en större molekyl. Den foto i fotopolymer betecknar sin ljuskänslighet. är en fotopolymer förvaras i flytande tillstånd före användning. Vid exponering för ljus, förvandlar fotopolymer i ett fast tillstånd. Ljuset, eller aktiniska strålning , kan släppas ut i en laser eller en lampa. Föreningar som blir fasta som utsätts för viss strålning kallas strålning-botas, en fotopolymer bara bota under ljus, men även andra föreningar kan liknande känsliga för mikrovågor och värmestrålning. Vanligtvis består en fotopolymer av en komplex blandning av ämnen, snarare än ett enda element. En gemensam användning av fotopolymer är stereolithography , en tredimensionell tryckprocess som tillverkar ett fast föremål från en datorbild. Fotopolymer används i samband med denna process att göra frimärken, eftersom det är billigare än riktiga gummi. Detta uppnås med en metall platta med fotopolymer film och en visning eller utskrift av den önskade bilden på en transparent yta. Den fotopolymer plattan och bilden exponeras tillsammans med ljus, vanligen ultraviolett. Den fotopolymer är effektivt "ingraverat" med bilden.

PHOTOPOLYMER används också för att skriva ut typ och konst. En utskrift skylt av fotopolymer kan användas i boktryck, och dessutom har vissa fördelar jämfört med traditionella bly eller plattor magnesium. Fotopolymer plattor är lättare att utforma än metall. Dessutom kräver de mindre underhåll, de är mer miljövänliga eftersom de inte är etsade med syror och deras yta är motståndskraftig mot nötning och kommer därför inte slits ut-gör en längre användbara livslängd och mer enhetlig typ. En konsument kan använda programvara dator design att ställa typ, samt innehåller inga bilder eller konstverk, och sedan skicka en skanning till en professionell platemaker.

PHOTOPOLYMER produkter används också för att göra fotoresister , är som mönstrade intryck som de på ett kretskort. Dessa fotoresister används i tillämpningar som platta bildskärmar tryckt, eller integrerade kretsar, och mikroelektromekaniska system.

kan en fotopolymer produkten också användas för att göra betydligt större modellerna, som i rapid prototyping . Rapid prototyping är automatiserad bygga en prototyp av en tredimensionell ritning. En tredimensionell CAD-ritning är lastas på en dator och optiskt skannas, och en ultraviolett laserstråle stelnar tvådimensionella sektioner av fotopolymer vätska i ett kar enligt instruktioner från datorn. Den stelnade Området är sedan täcks med ett lager av fotopolymer vätska, och processen upprepas tills en tredimensionell prototyp är klar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.