Vad är en Folding Bridge?

ett fällbart bro är en typ av rörlig bro som är avsedd att fälla ihop för att ta emot fartyg som passerar trafik som måste gå igenom vattenvägar mätområdet vid bron. Folding broar finns i många regioner i världen, med ett antal varianter på den vikbara design, varav några är ganska kreativ. Denna bro design kräver lite knepigt och noggrann teknik, eftersom bron måste utformas för att hantera den stam av vanlig användning liksom de påfrestningar det innebär att vikas. p

Folding broar kan användas för att rymma gång-och biltrafiken. Metal är ett vanligt byggmaterial för sådana broar, eftersom det är slitstarkt och mycket robust, och rörelsen av bron är normalt styrs av hydrauliska system. I vissa konstruktioner, är bron främst vänster, utom när den behöver höjas, och i andra bron hålls uppfällt tills det behövs. Beslutet om vilken position att hålla bron i bestäms av behoven av trafiken i området. I en grundläggande fällbara bro, svängbara segment gånger helt enkelt ihop, dra åt sidan för att tillåta trafik genom. Andra folding broar curl faktiskt upp, på en spännande variant på traditionell design. Curl-broar görs från en rad gångjärnsupphängt segment som kan rulla in dem i ett grovt rund form, med början på ena sidan av bron till dess den hoprullade bron når stränderna. Denna visuellt intressant design är populär för fotgängare folding broar. En fördel med fällbara bron är att det potentiellt kan vara bärbar. "Portable" är ett relativt begrepp, som fordon skulle behövas för att transportera bron och flytta den på plats. Portabilitet kan vara värdefulla i militära tillämpningar, där föra arméer kanske vill ta med sina egna broar för att de inte stannade vid vattendrag. Portabilitet kan även vara användbart när en tillfällig bro reparation eller byte krävs, med den bärbara fällbara bron flyttas på plats för folk att använda tills den nya eller reparerade bron är godkänd för användning.

Rörliga broar i allmänhet tenderar att vara iögonfallande, eftersom de flesta människor är vana vid stationära broar, och de kan upptäcka förflyttning av en bro intressant att titta på. Den fällbara bron sticker ut, eftersom deras sätt att rörligheten är mycket annorlunda än den mer traditionella rörliga broar såsom vindbryggorna och svängde broar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.