Vad är en Encapsulant?

Encapsulants är någon typ av material som kan användas för att skapa en inhägnad runt annat material. En encapsulant får en permanent tätning runt ett objekt som begränsar eller eliminerar möjligheten att se den bifogade objekt, eller kan fungera som ett skyddande lager som gör att objektet ska visas, men inte direkt hanteras. Idag är begreppet encapsulant används inom många olika branscher, och ger en rad kommersiella produkter att många konsumenter har kommit att lita på. En av de vanligaste exemplen på en encapsulant finns i just om varje bostadsområde medicinskåpet. OTC-läkemedel, såsom huvudvärk prövning, ofta i form av kapslar. Kapslar tillhandahålla bostäder för medicin korrekt, och lös upp lätt efter att svälja. Denna typ av encapsulant är ett tillfälligt sätt att hålla medicineringen frisk och stark, och bara börjar bryta ned efter behovet för inkapsling behövs inte längre.

Andra typer av encapsulant fyller olika funktioner. Clear akryl används ofta som ett sätt att permanent innesluter några favoriserade objekt, t. ex. ett fotografi, ett smycke eller något annat Keepsake. Eftersom akryl kapseln effektivt skapar en barriär mellan innesluten objektet och utomhusmiljön är objektet skyddas från skada. Samtidigt är värderat objektet fortfarande är tillgänglig för visning.

En encapsulant är också ofta används som ett sätt att dölja objekt för en tid. Värdefulla föremål kan vara inkapslade i kåda, keramik, eller till och med betong så att objektet inte kan hittas. När detta är fallet kommer encapsulant skydda objektet från både miljön och visuellt kan upptäcka, och kommer att förbli intakt tills någon typ av utomstående kraft används för att bryta sig in i kapseln.

En encapsulant agent används ofta när hörnstenarna i de nya byggnaderna är installerade. Vanligtvis kommer hörnstenen innehålla ett tomt utrymme där handlingar och andra föremål i förhållande till år byggandet sker kan utsöndras. För att kunna erbjuda ytterligare skydd mot väder och vind och därmed bevara integriteten av föremålen, en lufttät kapsel kommer att skapas runt objekten. Detta säkerställer objekt kommer fortfarande att vara i ursprungligt skick när hörnsten öppnas någon gång i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.