Vad är den lokala gruppen?

den lokala gruppen av galaxer som Vintergatan lokala gravitationen familj. Den lokala gruppen består av över 30 galaxer spridda över en region 10 miljoner ljusår i diameter. Dess tre centerpieces är Vintergatan, Andromedagalaxen och Triangelgalaxen. Kompletterande dessa galaxer finns massor av små satellit galaxer, en med bara 100. 000 stjärnor, i motsats till Vintergatan: 200-400 miljarder stjärnor. Vissa av dessa satelliter, som kallas dvärggalaxer, bland annat Stora magellanska Cloud, Small Magellanska molnet, Canis Major Dwarf, Ursa Minor Dwarf, och Draco Dwarf

Den lokala gruppen tyngdpunkt ligger någonstans mellan Vintergatan och Andromedagalaxen, som är ungefär två miljoner ljusår från varandra. Dessa galaxer kan kollidera med två miljarder år att bilda en stor elliptisk galax. Eftersom Andromedagalaxen närmar sig solen på omkring 300 km /s (186 miles /sec. ) Är det en av de få förskjutits blå galaxer i universum från vår utsiktspunkt. De flesta galaxer är röd flyttas på grund av universums expansion sträcker de intervenerande ljus och ökar dess våglängd, vilket gör det rödare.

Andromedagalaxen har betydligt fler stjärnor än Vintergatan. Sista uppskattning gjorts med bilder tagna av Spitzer Space Telescope, uppskatta Andromeda stjärna räkna till omkring 10 12 (en biljon) stjärnor. Trots sin mindre stjärna räkna, kan Vintergatan i själva verket av de mer omfattande av de två, på grund av en mörk materia gloria. Mörk materia är osynlig materia som bara interagerar med traditionella material genom sin gravitationskraft.

den lokala gruppen själv är förankrade i den Jungfrun superhopen, som innehåller ca 100 grupper av galaxer liknar storleken på den lokala gruppen, som kallas kluster. Den lokala gruppen går mot det centrala klustret, kallad Virgohopen, som har mellan 1300 och 2000 galaxer. Virgo superhopen som helhet är snabbt på väg mot en kosmologisk funktion som kallas den store Attractor, en lokal koncentration av tiotusentals galaxer mellan 150 miljoner och 250 miljoner ljusår bort. På den största skala, är universum expanderar och varje galax kommer så småningom att flytta isär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.