Vad är botulinumtoxin?

botulinumtoxin är en av de mest dödliga giftiga ämnen på jorden, men ironiskt nog har en med dubbla användningsområden som ett läkemedel mot migrän och neuromuskulära sjukdomar. Dess LD50 (den dos vid vilken hälften av exponerade dessa kan förväntas dö) handlar om ett nanogram per kilo kroppsvikt, vilket gör den typiska letala dosen för vuxna i 50-100 nanogram intervall. Som jämförelse är massan av en genomsnittlig mänsklig cell ett nanogram. Terapeutiska doser av botulinum är betydligt lägre även denna lilla massa. När det används kommersiellt, går botulinum toxin av varumärken Botox ® och Dysport ®. är The botulinum toxin som produceras av bakterien Clostridium botulinum , som kan hittas i jorden runt planeten och är odlade lätt. Den främsta anledningen till miljontals inte dagar från exponeringen för det dagligen är att det snabbt bryts ned vid kontakt med luft. Detta är också anledningen till att det ses som en underlägsen agent för kemisk krigföring. Men om levererade robotically av insekt-sized drönare, kan det vara en överlägsen kemiska vapen. p

botulinumtoxin används för terapeutiska av kosmetiska skäl på grund av dess avslappnande egenskaper. I extremt små mängder, det blockerar frisättningen av acetylkolin vid den neuromuskulära förbindelsen, motverka effekterna av åldrande, som orsakar ansiktsmuskler till spända upp och producera linjer. Cosmetic förvaltningar botulinum är relativt kortsiktiga strävanden, som varar 3-6 månader, men ibland så kort tid som några veckor. Mindre biverkningar såsom minnas eller ojämna leende är möjliga riskerna med behandlingen. Trots detta är det tänkt med några av de som John Kerry använt botulinum behandling under 2004 års presidentval i ett försök att se yngre.

är det ofta hänvisas till att bara ett par hundra gram av botulinum toxin skulle räcka för att döda alla människor på jorden. Exponeringen är en risk i vissa typer av konserver med hål som gör att sporerna komma in Även toxinet snabbt urartar efter exponering för luft, sporerna inte, och kan även tåla förlängd kokning. Lyckligtvis har få fall av sådan förgiftning har rapporterats. Giftet fick sitt namn efter det latinska ordet för korv, botulus , eftersom en av de första platserna var det upptäcktes var på ruttnande korv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.