Vad är Wildlife Ecology?

Wildlife ekologi är ett område som studier djur, särskilt djurpopulationer, och syftar till att kartlägga hur dessa populationer kan få hjälp. Vissa wildlife ekologi program kan inriktas särskilt på hur dessa djur interagera med människor, medan andra kommer att studera alla aspekter av djur. Det främsta syftet med en ekolog som arbetar inom denna inställning är att främja en sund djurarter. För att göra detta kommer ekologen inte bara befatta sig med djur, men även de livsmiljöer där de bor. De som är inblandade i en safaripark ekologi karriär ofta fortsätta ämnesområden inom utbildning, forskning och bevarande. Dessa fält kan innebära en avsevärd mängd tid på att hantera allmänheten. De kan också innebära en stor del av tiden arbetar med att samla in uppgifter eller utföra turer. Andra yrkesval vilda ekologi hör polis-och PR. Vissa kan använda en examen i djurlivet ekologi att bedriva en avancerad examen i veterinärmedicin. Många av de i vilt ekologi området bor också i skolan att bedriva avancerad grader på grund av den hårda konkurrens under de lediga jobben.

Wildlife ekologer bedriver forskning kommer att titta på hållbarhet arter. Det viktigaste är att man kommer förstörelse av livsmiljöer, konkurrens från invasiva arter, och mänsklig påverkan. Vissa djur miljöpartister kommer att fokusera på vad som utgör en frisk befolkning, och även rekommendera sätt att kontrollera befolkningen så att det inte blir osunt. De populationer som faller under ett visst antal kanske behöver hjälp för att återhämta sig, inklusive särskilda rättsliga skyddet.

För de djur som behöver särskilt skydd, kan ekologer rekommendera införande i fara eller hotade arter lista. Ofta innebär detta tillgång till ytterligare finansiering för att komma fram till en plan eller ett program för att skydda de återstående djuren. Dessa typer av program har varit framgångsrika i att hjälpa ett antal olika arter. De hotade arterna Programmet har krediterats med återlämnande av Bald Eagle och American alligator.

I vissa fall kommer de som är inblandade i vilda ekologi undersöka hållbar jakt metoder och skapa regler och föreskrifter för att jakten. Det är därför det finns jaktsäsongerna, vilket hjälper till att reglera befolkningen, liksom taggar jakt, som garanterar bara så många djur som samlats på lagligt under den säsongen. Att avgöra hur många djur som får jagas, kommer ekolog samla in uppgifter, inklusive att göra arealundersökningar av djur livsmiljöer, och hålla reda på hur framgångsrika jakter är.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.