Vad är Velvet Worms?

Velvet maskar bizzare varelser lever i löv på golvet av tropiska skogar. De liknar ytligt larver och kallas "maskar med ben", men de är sin egen stam, Klomaskar, vilket betyder "klo-bärare. " Detta är en hänvisning till den lilla chitin klor på sina fötter påbörjad. Växer till mellan 0,5 och 50 cm (0,2 till 12,5 tum), med en genomsnittlig längd på 5 cm (2) Velvet maskar är segmenterade djur med mellan 13 och 43 benpar.

sammet maskar kommer i olika färger, inklusive brun, vit, blå, grå, rosa och rött. De har likheter med både leddjur (t. ex. spindlar) och Gördelmaskar (som daggmaskar), men bedöms närmare släkt med leddjur, trots att det var tänkt i många decennier de var mer knutna till Gördelmaskar. Mer avlägset, är de relaterade till nematoder och tagel maskar. P

Velvet maskar tros ha funnits i sin nuvarande form under en extremt lång tid, kanske så länge som 430 miljoner år, när de första djuren tog till marken. För mycket av historien, levde sammet maskar över hela jorden, inte bara i tropiska områden. Fossil liknar sammet maskar, sk lobopods, har hittats i kambrium skikt, upp till 540 miljoner år sedan, visar Linjen är mycket gammal. En tidig form, Hallucigenia , är en av de mest fascinerande organismer i den berömda Burgess Shale formation. Till skillnad från moderna maskar dag sammet, Hallucingenia var täckt i långa spikar.

Velvet maskar är köttätare med ett ovanligt sätt att äta. De söker upp bytesdjur (små insekter) med sina antenner, sedan fördämningen det med strömmar av klibbiga lim-liknande substans befriade från slangar på huvudet. Dessa strömmar korsvis, som ett lasso runt offret. I en enda attack, kan en stor sammet mask använda upp ett värde shot glas klibbigt lim för att fånga sitt offer. The Velvet masken har en vattentät kropp immun mot effekterna av lim, så när målet är fångade, det bara går upp och sprutar mag-juice till det, sörplande upp den upplösta offret. Limmet har också en toxisk effekt som bromsar bytet.

På grund av sina gamla anor, Bizzare utseende och ovanliga matvanor, har Velvet maskar visat sig vara populär exotiska husdjur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.