Vad är Transhumanism?

Transhumanism syftar till att stärka egenskaper, såsom ungdomar, kreativitet och intelligens, att med hjälp av medicinsk teknologi för att utveckla eller utesluter vissa gener, och andra vetenskapliga innovationer, såsom robotik, möjligt att öka mänskliga rasen. Transhumanister tror på att ändra den mänskliga arvsmassan för att eliminera sjukdom, svaghet och åldrande, vilket sculpting senare generationer. Dessa avancerade människor, eller posthumans, kommer att klara av resultat som vi bara kan drömma om.

Transhumanism filosofi sysselsätter teknik vi har utvecklat för andra sätt att förbättra människors hälsa, förmåga, livslängd, minne, lycka och intelligens, genom artificiella metoder. De tänka sig en kategori Transhuman på vägen till att bli postmänskliga. En postmänskliga fredligt samexisterar med andra människor, men skördar fördelarna från förändrat DNA, selektiv reproduktion, protes lemmar, Nanorobot, syntetiska organ, sensorisk förstoring, anti-aging regimer, bärbara enheter telekommunikation, och läkemedelsbehandling. I sin mest extrema utformning, finns det postmänskliga ett utbud av information i en minnesbank. En modell av en postmänskliga kan ta injektioner varje vecka på en anti-aging serum som fyller celler. Den postmänskliga kan också ha ett sofistikerat telekommunikation system som tillåter honom att skicka text, röst, video och stora filer snabbt till valfri plats. Ögat kan utrustas med en konstgjord Oculus att åtgärderna inte bara färg och djup, men värme och avstånd, och identifierar objekt och människor. Hans DNA har ändrats med genterapi så han är skyddad från att utveckla hjärtsjukdom. Hans känslor regleras av receptorer inopererad i sin hjärna för att befria honom från stress, paranoia eller depression.

1998 olika grenar av transhumanism enade i World Transhumanist Association för att diskutera sina mål och debattera sina medel. De välkomnar frågor om etik, rashygien, personlig risk, hot mot den bredare ekosystem, dystopiska scenarion, och påfrestningar på resurser. De vill ge enskilda människor möjlighet att uppnå sina störst potential genom tillgång till all vetenskap har att erbjuda. Tekniken kan förbättra sin produktivitet, livskvalitet, och eventuellt förbättra dem ytterligare nivåer av medvetandet.

kritiker transhumanism fråga både potentiellt farlig teknik och tillhörande värdeomdömen. Nanorobots och genterapi kan utgöra fara för människor, växter och djur. Vissa drag kommer märkas önskvärda och andra som främmande på ett sätt som kan privilegium etnicitet och rikedom. De flesta är överens om att vissa villkor, såsom diabetes, är önskvärda. Men borde alla funktionshinder helst elimineras? Andra kritik även potentialen för att skapa en kraftfull, biologiskt överlägsen arter som styr icke kontrastförstärkt människor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.