Vad är Spaceship 2?

SpaceShipTwo är ett mellanslag plan utvecklat i ett joint venture mellan Virgin Group och Scaled Composites. Den är utformad för bärraketer för kommersiella flygningar med passagerare bokar flyg i en två och en halv timmes tid, så att de får en chans att uppleva rymd, om än kortfattat: cirka sex minuter i tyngdlöshet är i butik för passagerarna om SpaceShipTwo. Virgin Galactic, den gren av Virgin Group som hanterar sin rymdfärd program, planer på att bygga ut flyg i slutet av 2009 eller början av 2010. Detta utrymme plan är ättling till fantasifullt namngivna SpaceShipOne, en experimentbåtar som vann Ansari X Prize 2004. SpaceShipOne bröt marken för privatfinansierad rymdfärder, och företaget började förbättra om utformning nästan omedelbart, offentlighet åt SpaceShipTwo 2006. Från och med 2008, var företaget arbetar också med planer för SpaceShipThree, ett hantverk med omloppstid kapacitet.

flygningar med SpaceShipTwo, som ibland kallas SpaceShip 2 eller SpaceShip Två, börja med utrymme planet låst på plats i WhiteKnightTwo, en mor fartyg som lanserar planet. När den släpps, utrymme planet flyttar in suborbitala flygbana, looping huvudsak upp under 62 miles (100 km) för att snabbt doppa i rymden innan han återvänder till jorden. Detta plan inte kan omloppsbanor flykt, en flykt som en rymdfarkost fyller i minst en hel bana runt jorden.

sex passagerare och två piloter kan tillgodoses på SpaceShipTwo. Interiören av farkosten speglar Virgin Group besatthet med design, med ett antal egenskaper avsedd att göra flygningen bekvämare samt nya. När SpaceShipTwo in full service, hoppas Virgin Galactic erbjuda flera flygningar per vecka, basera programmet på Spaceport America i New Mexico. Konkurrensen om biljetter var hård 2007, med tusentals människor tävlar om första 200 biljetterna att släppas, även om Virgin Galactic hade inte officiellt tillkännagivit en trafikplan ännu.

I grund och botten är SpaceShipTwo en nyhet hantverk, men rider är ganska dyra. Tyder dock framgången för SpaceShipOne och SpaceShipTwo att privata investeringar i rymdfärder är mödan värt, och lägger grunden för orbital rymdfarkoster som SpaceShipThree, tillsammans med farkoster som skulle kunna resa ännu längre. Kanske någon dag kommer människor att kunna köpa biljetter för flygningar som reser utanför jordens bana, vilket gör att passagerarna att utforska solsystemet eller till galaxen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.