Vad är Sound Masking?

Sound maskering är en teknik som används för att göra oönskat ljud hörs, vilket gör människor mer bekväma. Det finns ett antal användningsområden för ljud maskering, allt från att göra ett öppet kontorslandskap mer privat och bekväm att arbeta i för att göra det lättare för personer i bullriga miljöer att sova. Flera metoder kan användas för att uppnå sunda dölja, allt från att använda system som är integrerade i en byggnad som med fristående högtalare för direktstöd inom ljud avskärmning.

Denna brusreducering teknik åstadkoms genom att spela en konsekvent och harmonisk bakgrund ljud som dränker oönskat ljud. För ett exempel på hur ljud maskering fungerar, föreställa stod i köket med vattnet rinnande och försöker lyssna på en konversation i rummet bredvid. Ljudet av konversationen är kvar, men ljudet av vatten överväldigar det. Samma princip gäller i ljud maskerande system.

Ljud både naturligt och artificiellt ursprung kan användas för god avskärmning. Ljudet är oftast diskret och utformat för att bli harmonisk och behaglig. Om folk lyssnar på det, kan de höra det, men de snabbt vant sig vid ljudet, de flesta människor känner till att en sund maskerande system är i bruk. System som avger ljud genom högtalarna monterade i eller från taket är vanliga i stora konstruktioner, och det är också möjligt att installera individuella ljud skymmande högtalare eller vitt maskiner buller att kontrollera buller i mindre miljöer.

Folk använder ljud masker för olika saker. Sekretess är ofta ett problem med ljud maskering se till att ljudet av privata samtal kan inte hörde. Denna teknik kan också användas för att dämpa ljudet i en högljudd omgivning så att människor kan koncentrera och fokusera, eller så att ljud inte skapar störningar. Call centers, till exempel utnyttja ringa maskering så att telefonsamtal inte blöda i varandra.

Normalt en sund maskerande system är justerbar. Vilken typ av ljud kan ändras, så kan volymen och riktningen på högtalarna eller ljudet maskerande enheter. Företag som specialiserar sig på att installera ljud maskerar system kan ställa in systemet och fastställa grundläggande nivå och ger information om hur du justerar den för att uppfylla specifika behov. Man kan även installera egna sound maskering system och med en nypa, en rå teknik som installerar en fontän eller spelar ett vitt brus-inspelning på en stereo-system kan användas för tyst avskärmning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.