Vad är Rocket Science?

"Nå, det är inte rocket science. " Vi säger det om de uppgifter som vem som helst ska kunna lära sig. Så vad är rocket science, anyway? Självklart, det är vetenskapen bakom Komma raketer i rymden. Mer formellt, är rocket science Aerospace engineering.

Rocket Science är ett fält som kräver ett brett spektrum av kunskaper i fysik, aerodynamik, matematik, dynamik drivmedel och andra naturvetenskap eller matematik. En raketforskare eller flygingenjör kan specialisera sig på ett eller flera ämnesområden, och detta kommer att avgöra vilken typ av jobb han eller hon söker. Allt som har och håller ett rymdskepp i yttre rymden är under Rocket Science paraply. Till exempel, en flygingenjör som tävlar i kemi och dynamik framdrivningssystem kan arbeta på en rymdfarkost s bränsle frågor. Denna person måste veta hur mycket bränsle, och vilken typ, kommer att lansera en rymdfarkost mest effektivt.

Rocket Science även design. Någon var tvungen att utforma rymdfärjan, och de Aerospace ingenjörer som specialiserat sig på utarbetandet av planer för världens första återanvändbara rymdfarkoster. Då metallurgiska ingenjörer och deras besättningar tog över, bestämmer vilken typ av metaller skulle vara bäst för Shuttles kropp och stomme. Vad ska robotarm göras från? Hur mycket vikt ska man kunna stödja? Hur mycket vikt (eller nyttolasten) kan Shuttle bära och säkert starta? Alla dessa är delar av Rocket Science.

Även om tekniken är mest föråldrad, tittar på filmen Apollo 13 kommer att ge någon en bra idé om allt Rocket Science medför. Eftersom samtalet går runt i rummet för en go /no-go för lansering, som vid varje station svara på deras särskilda ansvar för rymdfarkoster: Booster, retro, elektriska och miljö, vägledning, flyg dynamik etc. Senare i filmen, ingenjörerna komma med en lösning för montering av Command Module torg litiumhydroxid dunkar i det runda behållare för månlandaren. Detta projekt krävs också ett antal specialister inom olika områden. Flesta flyg ingenjörer har masterutbildningar, om inte doktorsexamina, inom sitt område, så ett jobb i rocket science kräver omfattande utbildning.

säga: "Ja, det är inte rocket science" är faktiskt en komplimang och hyllning till komplexiteten i fältet och till talang, kompetens och utbildning som behövs att vara en flygingenjör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.