Vad är Proctor test?

Proctor test är ett test som används i geoteknik att ta reda på den högsta densiteten som kan praktiskt uppnås för en jord eller liknande ämne. Den Proctor jordpackning Provet utförs genom mätning av densitet eller torr munstycket, av jorden som testas vid olika vattenhalt. Syftet med markprover är oftast att bestämma den optimala vattenhalten i marken. Vid sidan av jord, andra ämnen, t. ex. som fyllnadsmassa, grus eller sand, kan mätas.

Soil testa utrustning som används för Proctor test består vanligen av en form av en standardiserad form och storlek och en enhet, t. ex. en hammare, för packning av marken till mögel. När markprovning maskiner används, måste de kunna mäta hur mycket kraft tillämpas på jorden i formen. Hammaren eller annan packning av verktyget används för att komprimera marken eller stenmaterialet i mögel. I detta scenario, packning av marken innebär att utveckla sin densitet genom att tvinga luften ur marken. genom att komprimera marken eller samlade på olika vattenhalt, kan en ingenjör avgöra vad som är den optimala vattenhalten och packning nivå marken eller aggregat för en specifik användning i en viss teknik eller byggprojekt. Som sådan är den Proctor provet ett viktigt redskap inom geoteknik, eftersom det är ett avgörande test som kan hjälpa till att avgöra vilka riskerna är i ingenjörsvetenskap eller byggnadsprojekt. Det kan också hjälpa till att avgöra hur dessa risker kan minskas genom en optimal användning av aggregat och andra fysiska material. Ett exempel på där Proctor test kan användas i ett byggprojekt kan vara i valet av vilket aggregat som kan användas i grundandet av en byggnad.

The Proctor test uppfanns 1933 av Ralph R. Proctor. Den anger användning av mögel, fyra inches i diameter, hålla 1/30th en kubikfot (0,0009 kubikmeter) jord. Den Proctor test anges också vikt och övriga detaljerna i hammare som används vid packning. Andra varianter på detta jordpackning testet har definierats, inklusive "modifierad Proctor Test", som anger samma mögel men olika krav för packning hammare. Både originalet och modifierad Proctor test också tillåta användning av en större mögel för mätning av ämnen som innehåller större partiklar som grus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.